
Nopea nuudelikeitto yhdistää makean tumman sokerin ja happamahkon korealaisen gochujang-chilitahnan sekä kimchin. Kuuma liemi kaadetaan kulhoon jaettujen kevyesti kypsennettyjen keittoainesten päälle.
Hapanimelä mungkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia öljyssä kattilassa, kunnes se hieman ruskistuu. Lisää inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutiot, sokeri, chili ja soija. Kuumenna ja keitä 5 minuuttia. Lisää seesamiöljy ja lopuksi limetin mehu. Pidä liemi kuumana.
-
Huuhtele ja valuta idut, viipaloi sienet, huuhtele purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Paista sieniä öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää purjo ja paista noin 1 minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa valutetut nuudelit, idut ja sienipaistos annoskulhoihin, lisää kimchi ja kaada kuuma liemi päälle.