Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Uusi kesäkeitto tehdään tuoreista torin kasviksista ja viimeistellään sinihomejuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kesäkeitto sinihomejuustolla

Ainekset

1/2
kukkakaalia
4
naattiporkkanaa
8
retiisiä
12
pientä uutta perunaa
1
l
herneenpalkoja
4
kevätsipulia
6
dl
vettä
(muutama
lipstikanlehti)
4
dl
täysmaitoa
1/2–1
tl
merisuolaa myllystä
1/4
tl
valkopippuria myllystä
150
g
sinihomejuustoa (esim. Peltola Blue)

Työvaiheet

  1. Esikäsittele kasvikset: Leikkaa kukkakaali sormenpään kokoisiksi nupuiksi.Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele retiisit. Pese perunat. Halkaise ne ja laita kylmään veteen odottamaan. Kuori herneet paloistaan kulhoon. Leikkaa sipulit irti varsista ja kuori ne. Leikkaa sipulit 4 lohkoon. Säästä varret.
  2. Laita vesi kattilaan kiehumaan. Lisää halutessasi lipstikanlehdet. Ota viereen kulhollinen kylmää (jää)vettä. Keitä ensinsipulilohkoja 3 minuuttia. Siirrä ne reikäkauhalla kylmään veteen hetkeksi ja sitten talouspaperin tai pyyhkeen päälle kuivumaan. Keitä kukkakaalia ja porkkanaa 4 minuuttia. Jäähdytä vedessä ja nosta kuivumaan. Keitä herneitä 1 minuutti ja retiisejä 30 sekuntia ja jäähdytä.
  3. Kiehuva vesi on maustunut nyt kasvisliemeksi. Keitä perunoita liemessä 12 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Lisää vettä tarpeen mukaan, niin että perunat peittyvät. Poista lipstikka.
  4. Lisää maito ja kaikki ryöpätyt kasvikset. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä.
  5. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Murenna homejuusto joukkoon. Suikaloi sipulinvarret koristeeksi. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1502 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Sieniä, misoa, kermaa ja juustoa... Tämän täyteläisempää sienipastaa ei taida ollakaan. Käytä makusi mukaan tummaa tai vaaleaa misotahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkutatti-misopasta

Ainekset

4–6
isoa herkkutattia
2
valkosipulinkynttä
1
nippu kesäsipulia
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
misoa
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
½
ruukkua timjamia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
Neljän hengen annos pastaa
1
tl
suolaa keitinveteen
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit ja pilko sipulit varsineen.

  2. Keitä pasta (noin 1 tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja sipuleita 5 minuuttia. Lisää misotahna, kerma, vesi ja mausteet. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt muhennosmaiseksi. Mausta kastike yrteillä, suolalla ja pippurilla.

  4. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Raasta juusto. Sekoita kastike ja juusto pastan joukkoon. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä, lisää sitä joukkoon vähän kerrallaan.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1502 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)