Moni kaipaa sosekeittoon jotain pientä purtavaa. Tässä maukkaassa keitossa sitä tuovat paahdetut kikherneet.
Kikhernekeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko sipuli. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetistä mehu.
- Kuumenna kattilassa öljy. Lisää sipuli, inkivääritahna, paprikajauhe ja juustokumina. Kuullota sipuleita ja mausteita muutama minuutti.
- Ota pari desiä kikherneitä talteen. Kaada loput kattilaan ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemi, limen mehu ja suola. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
- Paista sillä välin loppuja kikherneitä pannulla öljyssä. Lisää joukkoon inkivääritahna ja paprikajauhe. Jatka paistamista matalalla lämmöllä keiton hautumisen ajan.
- Soseuta keitto. Lisää joukkoon kookoskerma. Kuumenna ja maista. Silppua päälle persiljaa.
- Tarjoa pannulla paahdetut kikherneet keiton kanssa.