Moni kaipaa sosekeittoon jotain pientä purtavaa. Tässä maukkaassa keitossa sitä tuovat paahdetut kikherneet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kikhernekeitto
Ainesosat
1
sipuli
3
prk (á 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
limetti
2
rkl
öljyä
1
rkl
inkivääritahnaa
1½
tl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
½
l
vettä
½
kasvisliemikuutio
1
limen mehu
1
tl
suolaa
1
prk (400 ml)
kookoskermaa
Lisäksi
1
rkl
rypsiöljyä
½
rkl
inkivääritahnaa
1
tl
paprikajauhetta
lehtipersiljaa
Vaiheet
- Kuori ja pilko sipuli. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetistä mehu.
- Kuumenna kattilassa öljy. Lisää sipuli, inkivääritahna, paprikajauhe ja juustokumina. Kuullota sipuleita ja mausteita muutama minuutti.
- Ota pari desiä kikherneitä talteen. Kaada loput kattilaan ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemi, limen mehu ja suola. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
- Paista sillä välin loppuja kikherneitä pannulla öljyssä. Lisää joukkoon inkivääritahna ja paprikajauhe. Jatka paistamista matalalla lämmöllä keiton hautumisen ajan.
- Soseuta keitto. Lisää joukkoon kookoskerma. Kuumenna ja maista. Silppua päälle persiljaa.
- Tarjoa pannulla paahdetut kikherneet keiton kanssa.