
Valkoista valkoisella! Kukkakaalin ja kookoksen makean kesäinen yhdistelmä saa kaivattua ryhtiä parmesaanista. Keitetyt kananmunat tekevät keitosta ruokaisan.
Kukkakaali-kookoskeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise kukkakaali. Höylää kaalista noin 100 g lastuja juustohöylällä tai mandoliinileikkurilla. Laita kukkakaalilastut sivuun odottamaan. Leikkaa loppu kukkakaali paloiksi.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä isossa kattilassa. Lisää kukkakaalipalat, kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmeitä.
-
Keitä kananmunat lähes koviksi (7 minuuttia). Jäähdytä munat, kuori ja hienonna ne.
-
Paahda mantelilastuja kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes mantelit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Siirrä ne pannulta lautaselle.
-
Raasta parmesaani hienoksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää parmesaani. Tarkista maku ja lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
-
Sekoita lopuksi joukkoon kukkakaalilastut. Tarjoa keitto kananmunan ja mantelilastujen kanssa.