Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
15:01 | 29.8.2014

Kukkakaali-perunasosekeitto retiisisilmällä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Kaisa Nieminen Kuva Anna Huovinen

Simppelistä peruna-kukkakaalikeitosta tulee ihan juhlaruokaa, kun se saa makulisän retiisi-tillihakkeluksesta.

Monipuolisen kukkakaalin sesonki jatkuu juhannuksesta syyskuulle. Kukkakaalista syntyy yksinkertaisen helppo sosekeitto, joka saa samettista suutuntumaa perunasta.

Sosekeittoon kannattaa valita jauhoisia perunoita, jotka suurustavat keiton eikä lopputulos jää ollenkaan vetiseksi. Sipuli tuo makua keittoon kasvisliemen lisäksi. Kuoritut ja pilkotut kasvikset kannattaa kuullottaa - jopa hiukan ruskistaa - öljyssä ennen liemen lisäämistä. Näin niihin saa parhaiten makua.

Soseuttamisen jälkeen keitto kuohkeutetaan kevyesti vatkatulla kuohukermalla. Kun kerman lisäksi keiton pinnalle ripottelee retiisistä ja tillistä tehtyä hakkelusta, sopii annos myös juhlien alkupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 minuuttia
Helppo

Kukkakaali-perunasosekeitto retiisisilmällä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500-700
g
jauhoisia perunoita
2
sipulia
1 pieni
kukkakaali
2
rkl
öljyä
1 1/2
l
kasvislientä (tai 1 1/2 l vettä + 1 1/2 tl suolaa)
(suolaa)
1
dl
kuohukermaa
päälle
8
retiisiä
4 rkl hienonnettua
tilliä

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi.
  2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä noin 7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Varo, etteivät kasvikset pala. Lisää kasvisliemi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää se kuumaan keittoon. Sekoita hyvin.
  4. Leikkaa retiisi ohuiksi suikaleiksi. Hienonna tilli. Annostele keitto lautasille ja viimeistele retiisilä ja tillillä tai laita tilpehöörit erikseen tarjolle keiton seuraksi.
Tilaa Glorian ruoka & viini
keitto
Vege
kasviskeitto
Vegebaari
30 minuuttia
juhannus

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini