Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Laukka-pinaattikeitto
Ainesosat
1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa
Vaiheet
- Hienonna karhunlaukat.
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, selleriä ja fenkolia 2–3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
- Lisää pinaatit ja laukka liemeen. Keitä 2−3 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää maito ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia.
- Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.
Vinkki Voit käyttää keittoon laukan sijaan ruohosipulia.