
Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.
Laukka-pinaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna karhunlaukat.
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, selleriä ja fenkolia 2–3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
- Lisää pinaatit ja laukka liemeen. Keitä 2−3 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää maito ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 5 minuuttia.
- Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.
Vinkki Voit käyttää keittoon laukan sijaan ruohosipulia.