
Minestroneen sopivat monet kasvikset, esimerkiksi kesäkurpitsa, parsakaali, herneet, pinaatti ja purjo. Ilman papuja ja pastaa tätä keittoa ei kuitenkaan synny.
Italiasta lähtöisin olevan keiton yleisimpiä raaka-aineita ovat muun muassa erilaiset lehtivihreät, lehtiselleri sekä porkkanat. Pavut ja pasta tekevät keitosta ruokaisan ja ne ovatkin perinteisen minestronen pääraaka-aineet.
Keiton valmistus aloitetaan pilkkomalla ja kuullottamalla kasvikset, jonka jälkeen niitä keitetään kasvisliemessä. Tässä kohtaa joukkoon lisätään myös suikaloidut lehtikaali ja valutetut pavut. Pasta keitetään erikseen omassa kattilassa ja annostellaan lautasille vasta ennen tarjoilua.
Minestrone vapaalla kädellä
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna porkkanat, lehtiselleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet. Siisti papujen päät. Valuta valkoiset pavut.
-
Kuullota kasviksia öljyssä isossa kattilassa 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Paista sekoittaen 1 minuutti.
-
Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
-
Lisää kattilaan lehtikaali ja vihreät pavut. Anna kiehua hiljalleen poristen 10 minuuttia. Lisää säilykepavut ja keitä 5 minuuttia.
-
Keitä toisessa kattilassa pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Valuta pasta ja jaa lautasille. Annostele päälle minestronea. Koristele basilikan lehdillä tai surauta basilika öljyn kanssa sauvasekoittimella yrttiöljyksi. Valuta öljyä keiton pinnalle.
Vinkki Voit jättää pastan pois ja tarjota keiton vaalean leivän kanssa.