Liotetut cashewpähkinät tekevät keitosta kermaisan ja lohihakkelus lisää ruokaisuutta.
Parsakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pähkinät ja kylmä vesi kannelliseen kulhoon ja anna turvota jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Laita pähkinät liotusveden kanssa tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes lopputulos on sileän kermainen.
-
Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Pese ja hienonna purjo. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää parsakaali isoina nuppuina ja pilko mukaan myös kaalin runko. Lisää vesi ja fondi ja keitä noin 15 minuuttia keskilämmöllä kannen alla välillä keittoa sekoittaen.
-
Lisää mausteet, sitruunanmehu ja liotetuista pähkinöistä syntynyt cashewkerma. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella.
Lohihakkelus
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki hakkeluksen aineet keskenään. Sopii hyvin esimerkiksi parsakaalikeiton proteiinilisukkeeksi.