Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parsakeitto

Ainekset

1
nippu (500 g)
vaaleaa parsaa
1
iso (noin 75 g)
salottisipuli
voita tai margariinia kuullottamiseen
8
dl
hyvää kanalientä
2
dl
hyvää valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
1 1/2
rkl
hienoksi silputtua kirveliä
1
rkl
ohrajauhoa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsojen kova tyviosa napsauttamalla se katki ja kuori parsat. Palottele varret pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilan pohjalla voisulassa silputtu salottisipuli ja lisää parsapalat, kanaliemi ja viini. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes parsapalat ovat kunnolla kypsiä eli noin 15 minuuttia.
  2. Soseuta keitto ensin sauvasekoittimella tasaiseksi ja kumoa se sitten tiheään siivilään kulhon päälle. Paseeraa eli painele keitto siivilän läpi kulhoon isoa lusikkaa apuna käyttäen.
  3. Pane keittopohja takaisin kattilaan ja lisää kerma sekä silputtu kirveli. Ota erikseen noin 1 dl keittopohjaa ja sekoita siihen ohrajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää ohrajauhoseos ohuena nauhana keiton sekaan koko ajan keittoa sekoittaen.
  4. Anna keiton kiehua 3–4 minuuttia, kunnes se saostuu. Maista ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti rapean leivän kanssa.

Kommentit (3)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Osaisko joku vihjata amatöörille että mitä on "hyvä kanaliemi"?

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Janne, hyvä kun huomautit! Mehän tarvitaan tänne liuta liemiohjeita!

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Ehdottomasti lisää liemiohjeita!

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Elvi Rista

Kala- ja äyriäisravintola Fisken på Diskenin lohikeitto on Kampin ravintolakorttelin kehutuimpia annoksia. Paras valmistusaika on keskikesällä, kun varhaisperunat ovat parhaimmillaan. Keiton tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta maku palkitsee.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 20 min + suolaliemi 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

F på D -lohikeitto

Ainekset

600
g
varhaisperunoita
1
sipuli
1
pieni purjo (100g)
2
rkl
auringonkukkaöljyä
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kalalientä
5
dl
kanalientä
2
sitruunaruohon vartta
n. 1/2
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
150
g
kylmäsavulohta
Lohiconfit
500
g
nahatonta kirjolohta
2-3
dl
auringonkukkaöljyä
1/2
tl
suolaa
Suolaliemi
5
dl
vettä
50
g
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolaliemi. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  2. Leikkaa lohi 4 palaan. Laita palat tiiviisti uunivuokaan. Kaada suolaliemi päälle 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 75 asteeseen.
  3. Kaada liemi pois, huuhtele kalat kylmällä vedellä ja kuivaa pinta. Laita kalat vuokaan ja kaada öljyä päälle, kunnes palat peittyvät. Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia, niin että kala on vielä keskeltä punertavaa. Hyvä sisälämpö on 42 astetta.
  4. Paloittele perunat. Hienonna sipuli ja purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja purjoa 5 minuuttia. Lisää perunat.
  5. Lisää viini ja kiehauta. Lisää liemet. Puolita ja halkaise sitruunaruohot kattilaan. Lisää pippuri ja suola. Keitä 10 minuuttia.
  6. Lisää kerma. Kun keitto alkaa kiehua, paloittele savulohi joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista suolan määrä.
  7. Halutessasi hiillosta lohen pinta kaasupolttimella. Ripottele hieman suolaa päälle. Jaa keitto kulhoihin ja nosta lohet päälle. Viimeistele annokset tillillä ja tilliöljyllä (ks. ohje alla)

Tilliöljy

Ainekset

1
tillinippu
2
dl
auringonkukkaöljy

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua yhden minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen, jonka jälkeen purista tillit kuivaksi talouspaperin sisällä.
  2. Hienonna tilli tehosekoittimeen. Lisää öljy ja soseuta, kunnes öljy lämpenee hieman ja tillin lehtivihreä sekoittuu siihen. Halutessasi valuta öljy vielä harson läpi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Salaattipeti ei mene koskaan pois muodista, sillä se pohjustaa loistavasti kaikkia alkuruokia.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen salaattipeti

Ainekset

1
ruukku
pehmeää salaattia (esim. lehtisalaatti)
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. frisee, romaine)
1
ruukku
rucolaa
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa salaatti huolellisesti. Revi kulhoon.
  2. Juuri ennen tarjoilua mittaa salaatin joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola ja mustapippuri. Pyöräytä sekaisin ja nostele lautasille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Moussaka onnistuu pannussakin. Paahda ensin munakoisot odottamaan. Paista sitten muut herkut. Lisää munakoisot, minttu ja feta pinnalle.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannumoussaka

Ainekset

1
iso munakoiso
400g
karitsan jauhelihaa
1
rkl
oliiviöljyä
10
keitettyä perunaa (keskikokoista)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
kanelia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
(400 g) tomaattimurskaa
1/2
ruukkua
minttua
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin ½ sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita kuumassa, kuivassa paistinpannussa pari minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä viipaleet pois pannusta.
  2. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä. Viipaloi kypsät perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää perunat, sipulit, tomaattipyree ja mausteet pannuun, ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa.
  3. Siirrä munakoisoviipaleet takaisin pannuun. Hienonna minttu, murustele feta ja ripottele molemmat ruuan pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pinosa pizzapohjalle paahtokasviksia ja vuohenjuustoa tai muuta lempitäytteitäsi. Voit halutessasi sivellä pohjat valmiilla tomaatti kastikkeella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustopizza

Ainekset

4
valmista pakastettua pizzapohjaa
4
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
1
tl
timjamia
400
g
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä jäiset pizzapohjat kahdelle pellille. Jaa päälle runsaasti kasvisseosta. Ripottele pinnalle timjamia.
  2. Kuutioi vuohenjuusto ja jaa palat kasvisten päälle.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. Valuta juustojen pinnalle hieman hunajaa.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)