Kaikki maut talteen! Hyödynnä keiton liemessä myös parsojen kuoret. Elegantin ja kermaisen keiton maustavat sitruuna ja ruskistettu voi.
Parsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhdo ja kuori parsat. Poista kuivat tyvet. Ota neljä parsaa sivuun ja leikkaa loput muutaman sentin paloiksi. Hienonna sipulit. Purista sitruunan mehu.
-
Laita parsankuoret ja -kannat kattilaan. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen.
-
Ruskista kattilassa puolet voista. Kaada ruskistettu voi kulhoon ja lisää loppu voi kattilaan. Paista sipulia hetki voissa. Lisää parsapalat ja paista hetki, mutta älä ruskista. Lisää kattilaan sitruunamehu, liemi ja sivuun nostetut kokonaiset parsat. Keitä 10 minuuttia.
-
Ota kokonaiset parsat liemestä ja soseuta loppu keitto sileäksi. Lisää mausteet. Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita keiton joukkoon. Jaa keitto annoslautasille. Viimeistele ruskistetulla voilla, parsalla ja versoilla.