
Perunakeitto saa lempeän makunsa kuuman öljyn kautta käytetyistä kuivamausteista. Maku on lainattu intialaisista curryista ja keitto vain paranee maustuessaan seuraavaan päivään.
Keitto saa makunsa intialaisesta tavasta kuumentaa aromaattisia mausteita öljyssä ennen muiden ainesten lisäämistä kattilaan. Tässä keitossa maistuvat sipulit ja inkivääri sekä kuivamausteista kurkuma, juustokumina, kardemumma sekä intialaisen keittiön ehdoton mausteseos garam masala.
Mausteiden kuullottamisen jälkeen kattilaan lisätään kuutioidut perunat sekä kasvisliemi ja perunat keitetään kypsäksi. Joukkoon lisätään vielä kookosmaitoa pyöristämään makua ja keitto soseutetaan tasaiseksi.
Peruna-currykeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko perunat. Raasta inkivääri.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita, inkivääriä ja kuivamausteita pari minuuttia. Lisää perunat ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
-
Lisää kookosmaito ja kiehauta keitto vielä kertaalleen. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta ripauksella suolaa.
-
Tarjoa lisänä jogurttia, minttua ja chiliä.