
Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.
Pho-keitto yhdistää samaan kulhoon maukkaan liemen, rapeat kasvikset ja riisinuudelit. Vietnamista kotoisin oleva pho saa sekä kotimaassaan että sen rajojen ulkopuolella monenlaisia muotoja. Kotoisaa pho-versiotamme täydentää rapeaksi paistettu härkis.
Liemen merkitys on pho-keitossa korostunut. Vaikka tekisitkin pohjaksi kasvisliemen tavallisesta kuutiosta, mausta liemi aromikkaaksi tähtianiksella, kanelitangolla ja kokonaisilla neilikoilla. Niitä saattaakin löytyä maustekaapista valmiina joulun jäljiltä.
Itse kasviksia ei tarvitse keitellä, vaan ne pilkotaan pieniksi kulhoihin. Kun päälle kaadetaan kuuma liemi, ne kypsyvät juuri sopivasti ja säilyttävät rapeutensa.
Pikainen pho-keitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
- Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
- Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
- Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.