
Kesäkeitossa ei voi olla liikaa makeita kasviksia.
Piparjuurikesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita vesi kuumenemaan. Lisää joukkoon liemikuutiot ja pippurit.
- Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja viipaloi ne. Harjaa ja lohko perunat. Raasta piparjuuri. Lisää porkkanat, perunat ja piparjuuri liemeen.
- Riivi tuoreet herneet paloista. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa retiiseistä kannat ja lohko ne.
- Lisää keittoon kerma, herneet, kaali ja retiisit, kun juurekset ovat kypsiä. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.
Vinkki! Kasvisliemen voi tehdä itse keittämällä vedessä muutaman minuutin lipstikan oksia ja lisäämällä liemeen reilummin suolaa.