
Porkkana-fenkolikeittoa kannattaa tehdä reilu annos, sillä seuraavana päivänä soppa on vielä parempaa. Valkopavut pitävät huolen proteiineista.
Porkkana-fenkolikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Huuhdo ja paloittele fenkolit. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot ja kasvikset.
- Keitä keskilämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää valutetut ja siivilässä huuhdotut pavut. Jatka keittämistä vielä noin 15 minuuttia.
- Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto, suola ja mustapippuri.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
- Tarjoa lisäksi kevyesti pannulla paahdettua siemensekoitusta ja hienonnettua lehtipersiljaa.
Vinkki! Kokeile maustamattoman tuorejuuston tilalla ruohosipulituorejuustoa.