Muutaman aineksen sopan juju on runsaissa höysteissä sekä harissatahnassa, joka tasapainottaa porkkanoiden makeutta.
Kasvissosekeitot ovat edullisia ja helppoja ruokia, jotka maistuvat monelle ja sopivat moneen ruokavalioon. Tässä porkkanasosekeitossa on runsaasti makua ja runsaat höysteet.
Porkkanan lisäksi keittoon tulee sipulia. Kasviksia kuullotetaan öljyssä ennen kuin kattilaan lisätään kasvisliemi sekä tämä keiton juju eli harissatahna. Voimakkaan makuinen ja aavistuksen makeakin harissa sopii loistavasti makeiden porkkanoiden pariksi. Keittoon lisätään vielä ruokakerma, jonka voi vaihtaa kasvikermaan, jolloin keitto on vegaaninen.
Höysteeksi paistetaan pannulla öljyssä kikherneitä ja sinapinsiemeniä. Ne tuovat ruokaisuutta ja lisämakua annoksiin. Mikäli keiton ei tarvitse olla vegaaninen, myös pehmeä buffalomozzarellajuusto on oiva lisähöyste.
Porkkanasoppa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa porkkanat paksuiksi lanteiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kasviksia kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää harissa ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kypsyä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja suola. Soseuta sauvasekoittimella.
-
Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä. Kaada ne puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja painele kevyesti kuiviksi. Paista kikherneitä ja sinapinsiemeniä 3–4 minuuttia öljyssä kuumalla pannulla, kunnes ne ovat rapeutuneet ja saaneet vähän väriä.
-
Valuta mozzarella ja kuivaa se talouspaperilla. Lusikoi kikherneseosta ja revi mozzarellaa keiton päälle. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta minttua.
Jopas onkin helppo porkkanasosekeitto. ;(
Mitäs vaikeaa tuossa on?