Japanissa ramenkeiton täydellinen dashiliemi on joka kodin oma salaisuus. Herkulliset maut voi onneksi hauduttaa myös pikaversiona.
Ramenkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää joukkoon soija, riisiviinietikka, mirini, misotahna ja inkiväärimurska.
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
- Lohko herkku- tai siitakesienet. Jos löydät japanilaisia shimejisieniä, leikkaa niistä kannat. Paista sieniä pannulla öljyssä muutama minuutti.
- Halkaise ja pese paksoit tai kiinankaali. Silppua kevätsipulit.
- Nosta paksoit kiehuvaan liemeen muutamaksi minuutiksi.
- Kauho lautasille nuudelit, paksoit, sienet ja höyryävää lientä.
- Tarjoile kevätsipulin kanssa sellaisenaan tai valmista kanatempuroita keiton kaveriksi.
Vinkki! Ramenin udonit eli vehnänuudelit voi vaihtaa soba- eli tattarinuudeleihin. Hyvin varustetuista kaupoista voi löytää Soocin valmistamaa käyttövalmista ramenlientä litran pakkauksissa.
Kanatempurat
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi kanafileet ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadi ja anna kanapalojen maustua siinä puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Mittaa vehnäjauhot kulhoon. Sekoita tempurataikina toiseen kulhoon.
- Levitä työpöydälle talouspaperia ja päälle ritilä.
- Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Voit testata öljyn kuumuuden kanapalalla. Kun pala alkaa heti tiristä öljyssä, on öljy sopivan kuumaa.
- Kieräytä kanapalat vehnäjauhoissa ja tempurataikinassa. Kypsennä paloja öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Tee kypsennys useammassa erässä. Nosta palat ritilälle valumaan.
- Sekoita misomajoneesin ainekset. Keitä lisukkeeksi riisiä.
Vinkki! Voit paistaa samassa tempurataikinassa kasviksia, vaikkapa kesäkurpitsasiivuja. Tempurat sopivat myös ramenkeiton lisukkeeksi.