Japanissa ramenkeiton täydellinen dashiliemi on joka kodin oma salaisuus. Herkulliset maut voi onneksi hauduttaa myös pikaversiona.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Ramenkeitto
Ainesosat
1½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
miriniä
1
rkl
misotahnaa
2
tl
inkiväärimurskaa
1
pkt (250 g)
udon-nuudeleita, esim. Yutaka
100
g
herkkusieniä, mustatorvisieniä tai shimejisieniä
2
rkl
rypsiöljyä
2
pientä paksoita tai lohko kiinankaalia
2–3
kevätsipulia varsineen
Vaiheet
- Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää joukkoon soija, riisiviinietikka, mirini, misotahna ja inkiväärimurska.
- Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
- Lohko herkku- tai siitakesienet. Jos löydät japanilaisia shimejisieniä, leikkaa niistä kannat. Paista sieniä pannulla öljyssä muutama minuutti.
- Halkaise ja pese paksoit tai kiinankaali. Silppua kevätsipulit.
- Nosta paksoit kiehuvaan liemeen muutamaksi minuutiksi.
- Kauho lautasille nuudelit, paksoit, sienet ja höyryävää lientä.
- Tarjoile kevätsipulin kanssa sellaisenaan tai valmista kanatempuroita keiton kaveriksi.
Vinkki! Ramenin udonit eli vehnänuudelit voi vaihtaa soba- eli tattarinuudeleihin. Hyvin varustetuista kaupoista voi löytää Soocin valmistamaa käyttövalmista ramenlientä litran pakkauksissa.
Kanatempurat
Ainesosat
1
pkt (500 g)
kanan fileepihvejä
Marinadi
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
inkiväärimurskaa
½
tl
chilirouhetta myllystä
Lisäksi
1
dl
vehnäjauhoja
Tempurataikina
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½–1
tl
suolaa
2
valkuaista
2½
dl
kylmää vettä
Kypsennykseen
n. 6
dl
rypsiöljyä
Misomajoneesi
1½
dl
majoneesia
1½
rkl
misotahnaa
Vaiheet
- Pyyhi kanafileet ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadi ja anna kanapalojen maustua siinä puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Mittaa vehnäjauhot kulhoon. Sekoita tempurataikina toiseen kulhoon.
- Levitä työpöydälle talouspaperia ja päälle ritilä.
- Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Voit testata öljyn kuumuuden kanapalalla. Kun pala alkaa heti tiristä öljyssä, on öljy sopivan kuumaa.
- Kieräytä kanapalat vehnäjauhoissa ja tempurataikinassa. Kypsennä paloja öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Tee kypsennys useammassa erässä. Nosta palat ritilälle valumaan.
- Sekoita misomajoneesin ainekset. Keitä lisukkeeksi riisiä.
Vinkki! Voit paistaa samassa tempurataikinassa kasviksia, vaikkapa kesäkurpitsasiivuja. Tempurat sopivat myös ramenkeiton lisukkeeksi.