Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
20:04 | 5.10.2023

Ramenkeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Japanissa ramenkeiton täydellinen dashiliemi on joka kodin oma salaisuus. Herkulliset maut voi onneksi hauduttaa myös pikaversiona. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Ramenkeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
miriniä
1
rkl
misotahnaa
2
tl
inkiväärimurskaa
1
pkt (250 g)
udon-nuudeleita, esim. Yutaka
100
g
herkkusieniä, mustatorvisieniä tai shimejisieniä
2
rkl
rypsiöljyä
2
pientä paksoita tai lohko kiinankaalia
2–3
kevätsipulia varsineen

Vaiheet

  1. Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää joukkoon soija, riisiviinietikka, mirini, misotahna ja inkiväärimurska.
  2. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
  3. Lohko herkku- tai siitakesienet. Jos löydät japanilaisia shimejisieniä, leikkaa niistä kannat. Paista sieniä pannulla öljyssä muutama minuutti.
  4. Halkaise ja pese paksoit tai kiinankaali. Silppua kevätsipulit.
  5. Nosta paksoit kiehuvaan liemeen muutamaksi minuutiksi.
  6. Kauho lautasille nuudelit, paksoit, sienet ja höyryävää lientä.
  7. Tarjoile kevätsipulin kanssa sellaisenaan tai valmista kanatempuroita keiton kaveriksi.

Vinkki! Ramenin udonit eli vehnänuudelit voi vaihtaa soba- eli tattarinuudeleihin. Hyvin varustetuista kaupoista voi löytää Soocin valmistamaa käyttövalmista ramenlientä litran pakkauksissa.

Kanatempurat

Ainesosat

1
pkt (500 g)
kanan fileepihvejä
Marinadi
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
inkiväärimurskaa
½
tl
chilirouhetta myllystä
Lisäksi
1
dl
vehnäjauhoja
Tempurataikina
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½–1
tl
suolaa
2
valkuaista
2½
dl
kylmää vettä
Kypsennykseen
n. 6
dl
rypsiöljyä
Misomajoneesi
1½
dl
majoneesia
1½
rkl
misotahnaa

Vaiheet

  1. Pyyhi kanafileet ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadi ja anna kanapalojen maustua siinä puoli tuntia huoneenlämmössä.
  2. Mittaa vehnäjauhot kulhoon. Sekoita tempurataikina toiseen kulhoon.
  3. Levitä työpöydälle talouspaperia ja päälle ritilä.
  4. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Voit testata öljyn kuumuuden kanapalalla. Kun pala alkaa heti tiristä öljyssä, on öljy sopivan kuumaa.
  5. Kieräytä kanapalat vehnäjauhoissa ja tempurataikinassa. Kypsennä paloja öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Tee kypsennys useammassa erässä. Nosta palat ritilälle valumaan.
  6. Sekoita misomajoneesin ainekset. Keitä lisukkeeksi riisiä.

Vinkki! Voit paistaa samassa tempurataikinassa kasviksia, vaikkapa kesäkurpitsasiivuja. Tempurat sopivat myös ramenkeiton lisukkeeksi.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
ramen
Arjen nopeat
japanilainen

Suosituimmat

Taatelikakku

Kasvispyttipannu

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Kermainen sipulikastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini