
Kasvisten lisääminen ruokavalioon kannattaa. Suosi satokauden kasviksia, jotka ovat yleensä edullisia. Tähän keittoon tarvitset yhden kukkakaalin ja sipulin, etkä juuri muuta.
Samettinen kukkakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle 2 rkl oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda noin
25 minuuttia uunissa. Säästä sivuun muutama kaunein pikkukukinto koristeeksi. -
Kukkakaalien paahtuessa kuori ja paloittele punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Lisää sipulit ja ripaus suolaa ja kuullota 5 minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja paahtuneet kukkakaalit ja keitä noin 20 minuuttia.
-
Soseuta keitto. Lisää lopuksi voi, sitruunamehu ja muskottipähkinä.
-
Koristele kukkakaalin kukinnoilla.