
Tofu khao soi eli thaimaalainen nuudelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin khao soi -tahna. Laita kaikki tahnan ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä.
-
Valmista tofu. Kääräise se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen lautaselle ja nosta päälle paino. Anna tofun valua noin 15 minuuttia.
-
Revi tofu paloiksi. Viipaloi chili ja paksoit. Paista tofu chilin kanssa öljyssä kauniin väriseksi. Lisää paksoit ja paista noin minuutti. Mausta korianterilla ja soijalla. Laita pannu hetkeksi sivuun.
-
Kuullota khao soi -tahnaa kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kattilaan currytahna, kookosmaito ja kasvisliemi. Mausta seos soijakastikkeella ja fariinisokerilla. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpö ja anna porista noin 5 minuuttia.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois. Jaa nuudelit annoskulhoihin. Lusikoi päälle keittoa ja tofu-paksoisekoitusta.
-
Viimeistele yrteillä, iduilla, limetinlohkoilla ja ohueksi leikatulla punasipulilla. Pirskota päälle halutessasi chiliöljyä.
Vinkki Jos haluat oikaista khao soi -tahnan valmistuksen, voit korvata sen laittamalla keittoon enemmän punaista currytahnaa.