
Täyteläinen talvisoppa yhdistää hummuksen maut ja tomaattikeiton samaan kulhoon. Ripotteeksi sopivat mausteöljyssä paistetut kikherneet ja murusteltu feta.
Tomaatti-hummuskeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta kikherneet. Ota ½ dl sivuun ripotetta varten (ohje alla).
-
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota valkosipulia noin minuutti. Lisää kikherneet ja tahini ja paista 2–3 minuuttia.
-
Kaada paseerattu tomaatti ja vesi kattilaan, keitä 10 minuuttia. Tee sillä aikaa ripote.
-
Purista sitruunan mehu ja lisää keittoon, mausta suolalla ja soseuta keitto sileäksi.
-
Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele ripotteella.
Vinkki Jos haluat lisäpotkua, lisää mausteeksi harissaa.
Kikherne-fetaripote
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuivaa kikherneet ja feta talouspaperilla. Hienonna persilja.
-
Paista kikherneitä öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta juustokuminalla ja paprikalla.
-
Murenna feta pannuun, siirrä pannu pois liedeltä ja anna fetan lämmetä.
Sitruunamehun määrä on liiallinen. Yksi ruokalusikallinen riittää, muuten happamuus saa ripset kiharalle
Kiitos kommentistasi, lisään sitruunan määrään vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat kokatessa annostella sitruunaa oman maun mukaan.