Sosekeitto saa särmää chililastujen kanssa paahdetuista kikherneistä. Soppa on valmis viidessä minuutissa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
5 min
Helppo
Tomaatti-kikhernekeitto
Ainesosat
1
punainen paprika
2
sellerinvartta
1
prk
laadukasta tomaattimurskaa (400 g)
2
dl
vettä
1
rkl
punaista pestoa
1/4
tl
chilijauhetta
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk
kikherneitä (285 g)
1/2
rkl
rypsiöljyä
1/2-1
tl
chililastuja
Pinnalle
turkkilaista jogurttia
Vaiheet
- Pese paprika ja sellerinvarret. Halkaise ja poista paprikasta siemenkota. Lohko kasvikset ja laita tehosekoittimeen. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada joukkoon. Mittaa muut ainekset joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa.
- Valuta kikherneet. Lisää pannulle öljy ja chilihiutaleet sekä kikherneet. Paista muutama minuutti.
- Tarjoa keitto kylmänä tai halutessasi kuumenna annos ennen syöntiä. Pudottele keiton pinnalle kikherneitä ja nokare jogurttia.