
Kananmunalla ryyditetty tomaattikeitto on täyttävää ja ihanan makuista. Tällä kertaa uppomunat valmistetaan helposti pyöräyttämällä ne kelmuun.
Yksi parhaista raikkaista kasviskeitoista on hyvin valmistettu tomaattikeitto.
Tässä ohjeessa keiton pohja valmistetaan säilötyistä kirsikkatomaateista. Niiden lisäksi tarvitaan sipulia, valkosipulia ja öljyä. Kaprikset antavat makuun sopivasti kirpeyttä ja tomaattipyree ja etikkatilkka vahvistavat makua.
Vaikka tomaattikeitto maistuu lounaalla ihan sellaisenaankin, hyvän proteiinilisän siihen saa kananmunalla. Tavallinen keitetty kananmuna toimii aina, mutta uppomuna tuo keittoon hauskaa luksusta.
Ohjeessa on käyttökelpoinen niksi, jonka avulla uppomunat onnistuvat aina!
Tomaattikeitto ja helpot uppomunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy keittokattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja kapriksia 5 minuuttia. Lisää chilijauhe ja tomaattipyree. Kuullota vielä hetki.
-
Lisää joukkoon etikka, vesi ja tomaatit. Mausta keitto suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla sillä välin, kun valmistat uppomunat.
-
Laita uppomunia varten vettä kiehumaan kattilaan, johon saat mahtumaan metallisiivilän. Laita vettä niin paljon, että siivilä peittyy veteen.
-
Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Riko kananmunat kelmutettuihin kuppeihin. Solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa. Nosta paketit kupeista ja laita ne siivilään. Kypsennä miedolla lämmöllä 4 minuuttia. Leikkaa kelmut auki saksilla, poista kelmut ja mausta munat sormisuolalla.
-
Tarkista keiton paksuus ja maku. Lisää tarvittaessa vettä, suolaa tai ripaus sokeria. Jaa keitto lautasille. Saksi päälle lehtipersiljaa. Tarjoa uppomunien ja leivän kanssa.
muuten samoin valmistan mutta kypsentäminen tapahtuu uunissa!!! keitto ei tartu kattilan pohjaan kun välillä sekoittelee. helppoa...
Tässä on kyllä uppomunien valmistus nostettu ns. "seuraavalle tasolle". Miksi pitää askarrella saksilla kiehuvan kuuma muna esiin kelmun sisästä, kun uppomuna valmistuu perinteisellä tavalla tuosta vaan ilman, että polttaa näppejään.