
Ihanan sakea ja makoisa tomaattikeitto valmistuu puolessa tunnissa. Soppa maistuu taivaalliselta yrttisten uunileipien kanssa.
Tomaattikeitto ja yrttipatongit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele peruna. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa noin 2 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Kuutioi tomaatit ja paprika. Lisää ne kattilaan. Sekoita.
-
Lisää säilyketomaatit, huuhtele tölkki vedellä ja kaada vesi kattilaan. Lisää tomaattipyree ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia. Valmista yrttipatongit keiton kiehuessa (ks. ohje alla).
-
Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää pippuri sekä vettä, jos keitto on liian paksua. Tarjoa keitto yrttipatonkien kanssa. Laita tarjolle myös siemeniä, minitomaatteja ja fetaa. Tarjoa yli jäänyt öljy keiton mausteena.
Yrttipatongit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa patonki pituussuunnassa puoliksi ja sitten poikittain neljään osaan.
-
Hienonna yrttiöljyn yrtit ja sekoita ne muiden aineiden kanssa yhteen. Valele yrttiöljyä patonginpaloille. Raasta parmesaania päälle ja laita uuniin noin 5 minuutiksi. Tarjoa patongit keiton kanssa. Tarjoa loppu yrttiöljy keiton lisukkeena.