Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
8:00 | 23.2.2023

Uudenvuoden keitto eli toshikoshi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Yksinkertaisuus ja harvat raaka-aineet ovat usein japanlaisen ruoanlaiton kulmakiviä. Tähänkin alkuvuoden keittoon tulee nuudeleiden lisäksi vain kevätsipulia, pinaattia ja sieniä. Liemikään ei vaadi montaa maustetta.

Katsuobushi eli japanilaiset kuivatut ja savustetut tonnikalahiutaleet tuovat täyteläisen savukalan aromia. Voit korvata hiutaleet lisäämällä liemeen yhden savusilakan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Uudenvuoden keitto eli toshikoshi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
sobanuudeleita
4
kevätsipulinvartta
1
rkl
rypsiöljyä
100
g
siitakesieniä
50
g
tuoretta pinaattia
1
tl
suolaa
DASHI-LIEMI
8
dl
vettä
1
pala kuivattua kombu-merilevää
2
rkl
katsuobushia (tai 1 savusilakka)
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä

Vaiheet

  1. Aloita dashiliemestä. Laita vesi, kombu ja katsuobushi (tai savusilakka) kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja mausta se soijalla ja mirinillä.

  2. Keitä sobanuudelit vedessä toisessa kattilassa, 3–5 minuuttia. Kaada kypsät nuudelit lävikköön ja huuhtele niitä kylmällä vedellä noin 1 minuutti.

  3. Suikaloi kevätsipulit mahdollisimman ohueksi.

  4. Paista kokonaisia siitakesieniä öljyssä pannulla, kunnes sienet ovat saaneet kullanruskean värin. Lisää pinaatti ja suola joukkoon, ja anna pinaatin hieman pehmentyä.

  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin ja kaada kuuma dashi-liemi päälle. Lisää sieniseos ja kevätsipuli. Voit koristella annokset katsuobushilla. Tarjoa ruoka kuumana.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
sobanuudeli
keitot
Arjen nopeat
nuudelikeitto
japanilainen
kasvisruoka

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini