Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
11:25 | 9.11.2021

Vegen tom kha -keitto

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tofulla vahvistettu keitto on tulvillaan makuja ja chilin puraisevaa poltetta.

Jos pidät thaimaalaisen kookosliemisen tom kha gai -keiton mausteisuudesta, sinun kannattaa kokeilla myös keiton kasvisversiota.

Oheisella ohjeella valmistuva keitto muistuttaa maultaan esikuvaansa, mutta on kokonaan vegaaninen. Broilerin sijaan keittoon käytetään tofua. Mukaan pilkottu varsiparsakaali antaa keittoon väriä ja mukavan rapeaa rakennetta.

Mausteisuus saadaan aikaan yhdistämällä liemeen sitruunaruohoa, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Valmis currytahna täydentää maun.

Mikä parasta, keitto on nopsasti valmis, joten se ilahduttaa myös arki-iltana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Vegen tom kha -keitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sitruunaruoho (tai 1 rkl sitruunaruohotahnaa)
1
pieni sipuli
4
valkosipulinkynttä
1½
rkl
raastettua inkivääriä
3–4
thaichiliä
100
g
siitakesieniä
1
rkl
öljyä
3
rkl
vihreää thai-currytahnaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu ja 1 limetin kuoriraaste
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
Lisäksi
1
pkt
tofua
(200
g
varsiparsakaalia)
(thaichilejä)

Vaiheet

  1. Kuori sitruunaruohon uloin kerros ja hienonna sisus hyvin hienoksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili ja viipaloi siitakesienet.

  2. Paista sitruunaruohoa, sipuleita, inkivääriä, chiliä ja siitakesieniä muutama minuutti öljyssä. Lisää currytahna ja jatka 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, limetin kuori, tomaattimurska, soijakastike, sokeri ja keitä vartti. Lisää limetin mehu ja tarvittaessa suolaa.

  4. Kuutioi ja kuivaa tofu. Lisää keittoon ja lämmitä muutama minuutti. Jos käytät varsiparsakaalia, lisää sekin paloiteltuna tässä vaiheessa joukkoon, jotta se säilyy napakkana.

  5. Viipaloi tarjolle chilejä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
keitot
thai
thaimaalainen
kasvisruoka
30 min
kasvis

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Joululohi

Kikhernepihvit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini