Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kukkakaalia paistetun riisin tyyliin. Maukkaina sattumina papuja, lehtikaalia ja marjoja. Varoitus: tähän on helppo jäädä koukkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pilkutettu kukkakaaliriisi

Ainekset

1
kukkakaali
1/2
dl
kasvislientä tai vettä
3
dl
pakastettuja edamame- tai härkäpapuja (tai herneitä)
3
dl
tuoreita kirsikoita tai 1 dl kuivattuja karpaloita
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
100
g
lehtikaalia
2 + 1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
agavesiirappia
(sormisuolaa)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
3
dl
sataykastiketta (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Jos teet sataykastikkeen itse, valmista se ensin. Voit myös käyttää kaupan valmista kastiketta.
  2. Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä tai aja monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Keitä kukkakaalimurua kasvisliemessä tai vedessä 1–2 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut.
  3. Keitä pakastepavut tai herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita kirsikat ja poista kivet.
  4. Viipaloi kesäsipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja hienonna lehdet. Kuumenna 2 rkl öljyä pinnoitetussa pannussa. Paista sipuleita ja lehtikaalia sekoitellen muutama minuutti. Työnnä lastalla lehtikaaliseos pannun reunoille. Lorauta 1 rkl öljyä pannun keskelle ja lisää kukkakaalimuru. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti.
  5. Lisää pannuun pavut tai herneet, kirsikat ja siirappi. Sekoita ja anna ainesten lämmetä. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.

VINKKI Tässä ohjeessa on tilkka agavesiirappia antamassa ruokaan pyöreyttä. Jos annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, voit korvata siirapin juoksevalla hunajalla.

Sataykastike

Ainekset

2 1/2
dl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
prk (2 dl)
kookoskermaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
limettimehua

Työvaiheet

  1. Rouhi pähkinät karkeaksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pannussa öljyssä. Lisää chili ja juustokumina kääntele seosta pari minuuttia.
  2. Lisää kookoskerma, sokeri ja pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta limettimehulla. Surauta seos sauvasekoittimella hieman sileämmäksi.

VINKKI Kastiketta tulee hieman enemmän kuin riisin kaveriksi tarvitaan. Käytä loput leivän päällä, salaatin kanssa tai grillivartaiden maustamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 313 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

Hyvä terveys on lisännyt 313 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.