
Kukkakaalia paistetun riisin tyyliin. Maukkaina sattumina papuja, lehtikaalia ja marjoja. Varoitus: tähän on helppo jäädä koukkuun.
Pilkutettu kukkakaaliriisi
Ainekset
Työvaiheet
- Jos teet sataykastikkeen itse, valmista se ensin. Voit myös käyttää kaupan valmista kastiketta.
- Huuhtele kukkakaali ja raasta se karkealla terällä tai aja monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Keitä kukkakaalimurua kasvisliemessä tai vedessä 1–2 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut.
- Keitä pakastepavut tai herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita kirsikat ja poista kivet.
- Viipaloi kesäsipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Poista lehtikaaleista kova lehtiruoti ja hienonna lehdet. Kuumenna 2 rkl öljyä pinnoitetussa pannussa. Paista sipuleita ja lehtikaalia sekoitellen muutama minuutti. Työnnä lastalla lehtikaaliseos pannun reunoille. Lorauta 1 rkl öljyä pannun keskelle ja lisää kukkakaalimuru. Paista sekoitellen vielä muutama minuutti.
- Lisää pannuun pavut tai herneet, kirsikat ja siirappi. Sekoita ja anna ainesten lämmetä. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.
VINKKI Tässä ohjeessa on tilkka agavesiirappia antamassa ruokaan pyöreyttä. Jos annoksen ei tarvitse olla vegaaninen, voit korvata siirapin juoksevalla hunajalla.
Sataykastike
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi pähkinät karkeaksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili. Kuullota sipuleita ja inkivääriä pannussa öljyssä. Lisää chili ja juustokumina kääntele seosta pari minuuttia.
- Lisää kookoskerma, sokeri ja pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta limettimehulla. Surauta seos sauvasekoittimella hieman sileämmäksi.
VINKKI Kastiketta tulee hieman enemmän kuin riisin kaveriksi tarvitaan. Käytä loput leivän päällä, salaatin kanssa tai grillivartaiden maustamiseen.