Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 337 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Punaviiinietikka tuo kivan puraisun makeisiin uunikasviksiin. Lopputuloksena on lämmin monitoimilisuke, joka sopii niin lihalle kuin kasvisruoillekin.

Bataattia, porkkanaa, palsternakkaa. Ruusukaaleja, parsakaalia ja sipulia. Uunikasviksia voi varioida lähes loputtomiin yhdistelemällä erilaisia ja eri tavoin leikattuja juureksia ja vihanneksia. 

Ennen paahtamista kasvikset pyöräytetään suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Moni jättääkin maustamisen tähän.

Paahtokasviksia voi kuitenkin maustaa myös kypsennyksen jälkeen. Oheisessa ohjeessa uunikasvisten joukkoon lisätään lopuksi vinegretti, jossa on sopivasti happoa ja makeutta. Makua jälkimarinadiin tuo myös hienoksi leikattu punasipuli, joka saa leppyä etikkaliemessä kasvisten paahtamisen ajan.

Jälkimarinadin ansiosta uunikasvikset maistuvat sekä lämpiminä että haaleina erilaisten liha- ja kasvisruokien seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset ja punasipuli-vinegretti

Ainekset

2
keskikokoista bataattia (yhteensä noin 900 g)
400
g
ruusukaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Punasipuli-vinegretti
1
pieni punasipuli
6
rkl
punaviinietikka
6
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja leikkaa bataatti pituussuunnassa puoliksi, viipaloi puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi. Laita ne kulhoon. Siisti ruusukaalien kannat, poista tarvittaessa rikkoutuneet lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lisää ruusukaalit kulhoon. Lisää öljy ja suola.

  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä. Paista kasviksia 20–25 minuuttia.

  3. Viipaloi punasipuli pieneen kulhoon. Lisää etikka ja anna maustua 20 minuuttia.

  4. Laita isoon kulhoon öljy ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös punasipuli etikkaliemineen ja sekoita.

  5. Kumoa paahdetut kasvikset kulhoon ja nostele kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää suolaa tarvittaessa. Nypi lopuksi mintusta lehtiä koristeeksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Kun reseptissä mainitaan minttu, mitähähän minttulajia tarkoitetaan.
Niissä on isot makuerot.

Kp

Ruusukaalin puolikkaista tulee kuivia ja kippanoita tuolla paistoajalla.

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Bataatin kypsennysaika on aika lyhyt myös melkein laittaisin  uunin lämpötilaa alemmaksi 

luulisi 200 - riittävän  ruusukaalitkin voi pyöräyttää pannulla hetken aikaa ja lisätä sitten  uuniin vähän myöhemmin. niin eivät mene ihan korpuksi.  Ja  kasvikset jokainen voi laittaa makunsa   mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.