
Paahdetut paprikat maistuvat leivän päällä ja melkein minkä tahansa ruoan lisukkeena. Ne eivät tarvitse seurakseen muuta kuin laadukkaan oliiviöljyn, suolaa ja runsaasti valkosipulia.
Leivän päälle, salaattiin, pastakastikkeeseen tai keittoihin. Näin monikäyttöisiä ovat paahdetut paprikat, joita käytetään etenkin Lähi-Idän ja Välimeren keittiöissä.
Paprikoiden valmistus on myös hyvin yksinkertaista. Paprikat paahdetaan kuumassa uunissa grillivastusten alla aivan mustiksi, jäähdytetään peitettynä, kuoritaan ja maustetaan.
Paprikoista kannattaa leikata vihreä kanta pois ennen uuniin laittamista, jotta ne saa tarpeeksi lähelle vastuksia. Jotta kuori mustuu kauttaaltaan, paprikoita kannattaa kääntää muutaman kerran paahtamisen aikana.
Kun ne otetaan uunista ja laitetaan kelmulla peitettyyn kulhoon, paprikoista haihtuva kosteus auttaa kuoren irrottamisessa. Kuoritut paprikat voi maustaa mieleisekseen, kokeile ainakin laadukasta oliiviöljyä ja valkosipulia tai chilihiutaleita.
Shleta eli paahdetut paprikat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 250–275 asteeseen.
-
Laita paprikat folion päälle uunipellille. Paahda uunissa, kunnes paprikat ovat kauttaaltaan mustuneet, 15–20 minuuttia. Laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä.
-
Poista paprikoista kuoret ja siemenet. Viipaloi paprikat ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Laita paprikat ja valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää öljy ja suola. Tarjoa paprikat maalaisleivän päällä.
Nyt kun pitää säästää energiaa, on uunin noinkin kuumaksi lämmittäminen otettava huomioon ruoan hintaan. Oletan, muuten lienee hyvää sapuskaa.