
Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustaa marokkolaisittain. Lisukkeena tarjottavassa majoneesissa maistuu trendimauste sumakki, joka antaa dippiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun.
Savupaprikaa, juustokuminaa, kuivattua inkivääriä. Chiliä tai cayennepippuria. Jos tavalliseen ruokaan kaipaa vaihtelua, vastaus saattaa usein löytyä maustehyllystä.
Tällä kertaa tuttujen kuivamausteiden kimaraa käytetään uunijuuresten maustamiseen. Marokkolainen mausteyhdistelmä tekee tavallisista paahtoporkkanoista koukuttavan hyviä.
Kun seurana on hyvä dippi, paahdetut porkkanat sopivat vaikkapa kotoisan leffaillan naposteluun. Tällä kertaa porkkanat saavat seurakseen sumakilla maustettua majoneesia. Sumakki antaa majoneesiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. Maustajien iloksi sitä löytyy jo melko hyvin kauppojen mausteosastoilta.
Marokkolaiset paahdetut porkkanat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Puolita pituussuunnassa tai leikkaa koosta riippuen neljään osaan.
-
Kääntele mausteet öljyyn ja pyörittele öljy porkkanoihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 15–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat rapeita, mutta eivät muhjua.
-
Tarjoa paahdetut porkkanat tsatsikin tai sumakkimajoneesin kanssa.
Ihanaa. Aina ei tarvitse syödä lihaa.
25 minuutissa 200 asteessa ei porkkanoista saa vielä millään lailla repeita,
Miksi kuvassa on poltettuja porkkanoita? Pilalla ovat, liian kauan tai kuumassa paahdettu.