Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 242 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustaa marokkolaisittain. Lisukkeena tarjottavassa majoneesissa maistuu trendimauste sumakki, joka antaa dippiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. 

Savupaprikaa, juustokuminaa, kuivattua inkivääriä. Chiliä tai cayennepippuria. Jos tavalliseen ruokaan kaipaa vaihtelua, vastaus saattaa usein löytyä maustehyllystä.

Tällä kertaa tuttujen kuivamausteiden kimaraa käytetään uunijuuresten maustamiseen. Marokkolainen mausteyhdistelmä tekee tavallisista paahtoporkkanoista koukuttavan hyviä.

Kun seurana on hyvä dippi, paahdetut porkkanat sopivat vaikkapa kotoisan leffaillan naposteluun. Tällä kertaa porkkanat saavat seurakseen sumakilla maustettua majoneesia. Sumakki antaa majoneesiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. Maustajien iloksi sitä löytyy jo melko hyvin kauppojen mausteosastoilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolaiset paahdetut porkkanat

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
rkl
öljyä
¾
tl
juustokuminaa eli jeeraa
¾
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
kuivattua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia tai sumakkimajoneesia (ks. ohje)
Sumakkimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Puolita pituussuunnassa tai leikkaa koosta riippuen neljään osaan.

  3. Kääntele mausteet öljyyn ja pyörittele öljy porkkanoihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 15–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat rapeita, mutta eivät muhjua.

  4. Tarjoa paahdetut porkkanat tsatsikin tai sumakkimajoneesin kanssa.

Kommentit (3)

Njam

Ihanaa. Aina ei tarvitse syödä lihaa.

Vierailija

25 minuutissa 200 asteessa ei porkkanoista saa vielä millään lailla repeita, 

Vierailija

Miksi kuvassa on poltettuja porkkanoita? Pilalla ovat, liian kauan tai kuumassa paahdettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Valmista perjantai-illan nimikkoruoka vaihteeksi perunoista! Savupaprikaöljy, cheddarjuusto ja paprikasalsa tekevät perunanachopellistä koukuttavan hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunanachopelti

Ainekset

750
g
yleisperunoita
Mausteöljy
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
Lisäksi
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
ps (noin 150 g)
cheddarjuustoraastetta
Päälle
½
ruukkua korianteria
Paprikasalsa
½
dl
säilöttyjä jalapenorenkaita
2
säilöttyä paahdettua paprikaa
½
ruukkua korianteria
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat ja leikkaa ohuiksi (noin ½ cm:n) viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele perunoihin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen. Kääntele perunoita hieman.

  3. Valuta ja huuhdo pavut pellille perunoiden päälle. Ripottele juusto tasaisesti pinnalle. Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

  4. Tee sillä aikaa paprikasalsa. Valuta ja hienonna jalapenot ja paprikat. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  5. Ripottele valmiin pellin päälle korianteria. Tarjoa paprikasalsan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Jos omistat savustimen, kokeile savustaa seuraavaksi valkoista parsaa! Savu riittää lähes sellaisenaan parsan mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta tai 4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset savuparsat

Ainekset

1
nippu (500 g)
valkoista parsaa
2
(à 125 g)
mozzarella di bufalaa
1
suolaan säilötty sitruuna (esim. Al’Fez)
50
g
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
vesikrassia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsoista kuivat kannat ja kuori varret kuorimaveitsellä.

  2. Kuumenna savustin ja savusta parsoja 15 minuuttia. Valuta sillä aikaa mozzarellat ja revi pallot paloiksi. Paloittele suolasitruuna ja sulata voi.

  3. Laita savuparsat tarjoiluvadille. Kaada voisula ja ripottele sitruunapalat päälle. Lisää mozzarellat viereen. Mausta pippurilla ja suolalla. Koristele krassilla.

Vinkki! Suolasitruunoita löytyy isoista marketeista. Sitruunat voi suolata myös itse. Pese luomusitruuna hyvin. Halkaise se poikittain ja viillä puolikkaat neljään osaan, niin että ne pysyvät kannasta kiinni. Hiero karkeaa merisuolaa noin 1½ rkl sitruunan sisään. Laita sitruuna purkkiin ja painele niin, että siitä irtoaa mehua. Laita paino sitruunan päälle. Anna purkin olla jääkaapissa 2 viikkoa, pitempäänkin. Käytä sitruunoita mausteena kapristen tapaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Mausteita tulvivat paistetut perunat tarjotaan kananmunien ja vihreän chutneyn kanssa. Täydellistä brunssiruokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Curryperunat ja paistetut munat

Ainekset

750
g
yleisperunoita (tai kiinteitä perunoita)
2
valkosipulinkynttä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
vihreä chili
2
rkl + 2 rkl
(rypsi)öljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
2
tl
currya
1
tl
kurkumaa
25
g
voita
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
kevätsipulia
Päälle
4
kananmunaa
5 minuutin vihreä chutney
1
kypsä avokado
1
ruukku korianteria
2
valkosipulinkynttä
½
tl suolaa +
½ tl rouhittua mustapippuria
1
limetin mehu
1
rkl
hunajaa
2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin vihreä chutney. Kuori avokado ja poista kivi, lusikoi hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna korianteri, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi.

  2. Kuori ja puolita perunat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä lähes kypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja anna vähän jäähtyä. Kuutioi perunanpuolikkaat.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili, halutessasi poista siemenet.

  4. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla. Paista sinapinsiemeniä muutama sekunti, kunnes ne alkavat poksahdella. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili ja mausteet. Paista koko ajan sekoitellen noin 30 sekuntia.

  5. Lisää voi ja loput 2 rkl öljyä sekä perunat. Paista noin 5 minuuttia usein sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kevätsipuli päälle. Jaa perunat lautasille.

  6. Lisää öljyä ja riko kananmunat pannulle. Paista muutama minuutti. Jätä halutessasi keltuainen löysäksi tai paista läpikypsäksi. Nosta paistetut kananmunat perunoiden päälle. Tarjoa chutneyn kanssa.

Kommentit (0)