Umamiset retiisit maistuvat sellaisenaan pikkusuolaisena alkupalana. Ne toimivat myös paistetun broilerin ja kalan kaverina ja tuovat lautaselle kaunista väriä.
Kauniit pinkin ja vaaleanpunaisen värit vaihtelevat syötävän suloisissa retiiseissä, joiden tuoreena voimakas maku saattaa jakaa mielipiteitä.
Retiisit sisältävät sinappiöljyihin kuuluvia aineita, joiden maku pehmenee uunin lämmössä. Kun pinkit suupalat maustaa ennen uunia umamisella misosta ja voista sekoitetulla tahnalla, on koukuttava makuelämys taattu.
Kaupasta on mahdollista löytää myös retiisin versoja, jotka maistuvat raikkaana lisänä paahdettujen retiisien kyljessä. Suupalat kelpaavat naposteltavaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi vaalealle kalalle.
Misoretiisit
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese ja leikkaa retiisit puoliksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Sekoita voi ja misotahna tasaiseksi. Lisää misovoi pieninä nokareina retiisien joukkoon. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Sekoita retiisejä kerran kypsennyksen puolivälissä.
-
Kääntele versot kuumien retiisien joukkoon. Tarjoa naposteltavana sellaisenaan, paistetun kalan tai broilerin lisukkeena.