
Lohkoperunat saavat chilillä maustetusta parmesaani-korppujauholeivityksestä ihanan rapean pinnan. Hunajaviirutus tekee perunoista koukuttavan hyviä. Tarjoa lisukkeena tai sellaisenaan hummusmajoneesin kanssa.
Lohkoperunat valmistuvat uunissa kuin itsestään, sopivat lisukkeeksi tai pikkuruoaksi dipin kanssa ihan sellaisenaan. Perusohjeessa perunat pestään huolellisesti, lohkotaan, pyöräytetään maustetussa öljyssä ja levitetään pellille paahtumaan.
Oheisessa reseptissä tehdään samoin, mutta öljytyt perunat dipataan ennen paahtamista korppujauho-parmesaanimuruihin. Leivitys tarttuu perunoiden pintaan ja paahtuu uunissa maukkaaksi ja rapeaksi kerrokseksi.
Voit käyttää leivitykseen tavallisia korppujauhoja tai japanilaisia rapeita pankojauhoja. Yhtä keveä lopputulos kuin pankojauhoilla syntyy kuivahtaneilla maalaisleivän muruilla, joten tätä herkkua varten ei tarvitse välttämättä lähteä kauppaan.
Rapeat lohkoperunat ja hummusmajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Pese ja harjaa perunat hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa lohkoiksi kulhoon.
-
Kääntele öljy perunoihin. Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste, suola ja chilijauhe ja sekoita kunnolla perunoihin. Nosta perunat leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Paista noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Nosta perunat uunista ja valuta hieman hunajaa päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Hummusmajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
-
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.