
Mascarponejuusto antaa muusille ihanan kermaisen maun ja notkean rakenteen. Makua täydentävät joukkoon raastettu pähkinäinen pecorinojuusto ja ripaus sitruunankuorta.
Rouhea peruna-mascarponemuusi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori perunat, leikkaa lohkoiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä perunoiden koosta riippuen noin 20 minuuttia.
-
Kaada vesi pois perunoiden joukosta. Lisää mascarpone ja voi. Painele perunasurvimella kevyesti niin, että perunat soseutuvat. Älä painele liikaa, joukkoon saa jäädä kunnolla sattumia.
-
Raasta pecorino ja hyvin pestyn sitruunan kuori, ja sekoita kauhalla perunamuusin joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele vielä halutessasi sulatetulla voilla.
Mitä tehdä kun ei ole varaa edes perunoihin?
Kuulostaa hyvältä muuten...
Perunamuusiin perunat keitettävä ehdottomasti höyrykattilassa kypsiksi/ aivan eri makuisia !!!!!
Tein tämän reseptin mukaan ja on todella hyvää. Ja kuten toinen kommentoi, perunat pitää keittää höyryttämällä.