
Rouskuvat sipsit ja kirpakka yrttikastike viimeistelevät etikkavedessä keitetyt kesäkasvikset. Mikä kombo!
Salt & vinegar -kesäkasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat. Huuhtele herneet. Leikkaa kaali isoiksi lohkoiksi ja pese porkkanat.
-
Kuumenna vesi isossa kattilassa, lisää etikka ja suola. Laita ensin perunat veteen ja keitä 10 minuuttia. Lisää kaalit, porkkanat ja herneet. Keitä vielä noin 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valuta siivilässä ja laita kasvikset tarjoilukulhoon.
-
Yhdistä kastikkeen ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhossa, soseuta tasaiseksi. Sekoita kastike lämpimien kasvisten joukkoon.
-
Tarjoile potut ja kasvikset sipsien kanssa kesälounaana tai aterian lisukkeena.