
Lempeän mausteinen kurpitsacurry on ehkä parasta, mitä voit kurpitsoista valmistaa. Curry onnistuu niin myski-, hokkaido- kuin spagettikurpitsastakin.
Kurpitsa on varma syksyn merkki ja kotimaisia kurpitsoja löytääkin nyt runsain määrin kaupoista. Tässä ohjeessa myskikurpitsa taipuu lämmittäväksi, kookosmaitoon tehdyksi curryksi. Ohjeessa voi käyttää hyvin myös esimerkiksi hokkaidokurpitsaa.
Curry valmistuu hyvin simppelisti. Myskikurpitsaa ei välttämättä tarvitse edes kuoria, vaan sen voi kuutioida sellaisenaan sipulin kanssa pannulle. Joukkoon lisätään currytahnaa ja upean keltaisen värin antavaa kurkumajauhetta sekä kokonainen kanelitanko.
Kookosmaito pyöristää maut, ja kypsät kikherneet lisäävät annoksen ruokaisuutta. Eikä curry vaadi haudutusta kuin 20 minuuttia, jonka aikana ehtii keittää riisin ja tehdä yrtti-jogurttikastikkeen.
Kookoksinen kurpitsacurry
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kurpitsaa ja sipuleita öljyssä paistokasarissa noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja currytahna ja paista vielä pari minuuttia.
- Valuta kikherneet. Lisää ne ja muut curryn aineet kasariin, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
- Hienonna tilli. Sekoita tillijogurtin aineet tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tarjoa curry riisin ja tillijogurtin kanssa.
Kiitos ohjeesta! Ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Herkkua!