Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Lempeän mausteinen kurpitsacurry on ehkä parasta, mitä voit kurpitsoista valmistaa. Curry onnistuu niin myski-, hokkaido- kuin spagettikurpitsastakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoksinen kurpitsacurry

Ainekset

800
g
hokkaido-myski- tai spagettikurpitsaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kookosmaitoa
1
dl
vettä
1
rkl
kalakastiketta
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
Tillijogurtti
2
rkl
tilliä hienonnettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
Lisäksi
2
dl
täysjyväjasmiiniriisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kurpitsaa ja sipuleita öljyssä paistokasarissa noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja currytahna ja paista vielä pari minuuttia.
  2. Valuta kikherneet. Lisää ne ja muut curryn aineet kasariin, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
  4. Hienonna tilli. Sekoita tillijogurtin aineet tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Tarjoa curry riisin ja tillijogurtin kanssa.

Kommentit (1)

TMP

Kiitos ohjeesta! Ehdottomasti kokeilemisen arvoista. Herkkua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet uuden hurmaavan suklaisen vivahteen ja ovat suussa sulavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 15 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljaa
2,25
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tavallista suolaa puolet vähemmän.
Kuorrutus ja täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
3
rkl
tomusokeria/kuorrutusta varten lisätään tarvittava määrä lisää
1
rkl
kuohukermaa

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulatettu voi joukkoon.

Tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopelusikat, ota taikinaa lusikkaan, älä painele liikaa, jätä kukkuraiseksi keskeltä ja laita sileä puoli leivinpaperin päälle pellille, eli paineltu puoli ylöspäin, jätä yksi cm väliä.

Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmeästä taikinasta on helppo muotoilla lusikkaleivän puolikkaat.

Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia, älä päästä palamaan. Kun otat ne pois uunista, niin vedä leivinpaperin avulla ne jäähtymään.

Tee täyte, sulata voi ja lisää siihen muut aineet ja sekoita oikein hyvin. Laita sitä hiukan lusikkaleivän puolikkaan keskelle, paina hieman hankaamalla toinen puolikas päälle. Pyöritä sokerissa, ovat hyviä niinkin tai tee kuorrutus päälle, lisäämällä lisää tomusokeria jäljelle jääneeseen täytteeseen, lisää sitä sen verran että on hyvä vielä kuorruttaa sillä lusikkaleivät.

Lusikkaleivät säilyvät jääkaapissa tiiviissä rasiassa n. 2 viikkoa, voi myös pakastaa. Ota ajoissa huoneenlämpöön, ennen tarjoilua, koska voi kovettuu kylmässä.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)