Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Tämän parempaa salaattia ei lasagne voisi rinnalleen saada
Tämän parempaa salaattia ei lasagne voisi rinnalleen saada

Soijapavun omanlainen hersyvä maku maustetun porkkanasoseen ja makeahkon karpalon mukana tuo vehreän vastamaun lasagnen rinnalle.

lasagnelevyjä, mifu-ruokarakeita, maitoa, emmental-juustoraastetta, vehnäjauhoja, jauhettua valkopippuria, tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulinkynttä, vettä, kasvisliemikuutio, oivariini juokseva rasvaseos, suolaa, karpaloita, soijapapuja(pakaste), porkkasosetta, tuoretta inkivääriä, seesamiöljyä, riisiviinietikkaa, kvinoaa (Go green), tuoretta pinaattia, kirsikka tomaatteja, misokeittoaineksia (Saitaku tai samantyylisiä),

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Mifu- lasagne porkkana miso-salaatilla

Ainekset

9
lasagnelevyä
Mifu-kastike
1
pkt
mifu-ruokaraetta
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
tlk
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
jauhettua valkopippuria
Juustokastike
3
rkl
valio oivariini juokseva rasvaseosta
3
rkl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
1
ps
emmental-juustoraastetta
3
tl
jauhettua valkopippuria
Kvinoa-salaatti
2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
ps
tuoreita luomu baby-pinaatteja
1
ps
soijapapuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
1 1/2
dl
pehmeitä karpaloita(kuivattuja)
1
porkkana
Porkkana-misokastike
1
pötkö
porkkanasosetta
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
paahdettua seesaminsiemenöljyä
8
cm
pala tuoretta inkivääriä
1
ps
miso-keittoaineksia (Saitaku-tai samantyylisiä)

Työvaiheet

Tee lasagneen kastike ja paista mifu-ruokarae, sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää tomaattimurska, ja vettä 1 dl vettä samasta tölkistä. Lisää kasvisliemikuutio ja pippuri. Anna kiehua ja alenna sitten lämpöä kansi kiinni. Jätä olemaan noin 10 minuutiksi. Laita uuni päälle 175 asteeseen. Tee tällä välin juustokastike ja kuumenna voi kattilassa ja laita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja osa juustoraasteesta jättäen 1/3 osa lasagnen päälle raastetta, ja sekoita tasaiseksi. Mausta jauhetulla valkopippurilla. Tee kolme lasagnelevy-kerrosta ja voitele vuoka ennen kuin laitat mifu-kastiketta ja siihen päälle juustokastiketta ja sitten lasagnelevyjä. Muista peittää päällimmäinen lasagnelevykerros juustokastikkeella silti ettei lasagnelevyt palaisi liian koviksi uunissa. Ripottele lopuksi myös juustoraastetta vielä päällimmäiseksi kerros.
Laita uuniin 45 minuutiksi.
Tee kvinoa-salaatti ja keitä kvinoa pakkauksen mukaisesti. Laita myös soijapavut toisee keitinveteen erikseen 4 minuutiksi ja valuta niistä vesi lävikössä. Mausta myös kvinoan keitinvesi suolalla. Anna jäähtyä kvinoan. Halkaise kirsikkatomaatit kahtia ja laita salaattikulhoon.
Lisää loput salaatin ainekset myös kulhoon. Sekoita miso-kastike ainekset yhteen eri kulhossa. Hienonna tehosekoittimessa tuore inkiväärin pala ja sekoita miso-kastikkeeseen myös. Jätä jääkaappiin odottamaan lasagnen valmistumista. Tarjoa mifu-lasagne kvinoa-salaatin ja miso-kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2291 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2291 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)