
Vegaanisesta chorizosta tehty pata käy moneen ruokavalioon. Mausteita kannattaa lisätä uskaliaasti, sillä vegaaninen chorizo ei ole aivan yhtä mausteista kuin lihaisa verrokkinsa.
Kikherne-chorizopata sopii arkeen, sillä sitä ei tarvitse haudutella tunteja. Pata on mukavan mausteinen ja sen voi tarjota riisin sijaan rapean maalaisleivän kanssa.
Padan pohja muodostuu ihanista rapeista kasviksista, jotka kuullotetaan reilussa oliiviöljyssä. Vegechorizo lisätään myös pataan ja sille paistetaan kauniin ruskea pinta. Vegeversiot chorizosta eivät ole aivan yhtä voimakkaan makuisia kuin lihaisat makkarat, joten pata kannattaa maustaa reilusti.
Lopuksi lisättävät keitetyt kikherneet varmistavat, että nälkä lähtee. Kikherneiden ei tarvitse kuin lämmetä ja halutessaan niitä voi hieman murskata, jolloin ne saostavat pataa entisestään.
Kikherne-chorizopata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori ja viipaloi porkkana. Kuutioi paprika ja viipaloi selleri. Paloittele makkara.
- Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää makkarat ja paista niihin kaunis väri. Lisää loput kasvikset ja jatka paistamista vielä hetki.
- Kaada pannulle kirsikkatomaatit ja lisää mausteet. Kiehauta seos. Pienennä lämpö keskilämmölle ja anna porista noin 15 minuuttia.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne pataan ja anna lämmetä.
- Viimeistele halutessasi puristetulla sitruunalla ja yrteillä. Tarjoa leivän kanssa.
Miksi kaikessa nykyisin pitää olla chiliä ja paprikaa?! Vai onko kaikki ainekset nykyisin niin surkeita että huono laatu täytyy peittää niin vahvoilla mausteilla ettei ruokailija enää tiedä mitä syö?
Jos ei mausteiset ruoat maistu, ei tarvitse tehdä niitä. Ei aina jaksa karjalanpaistiakaan syödä. Enkä kyllä laske paprikaa voimakkaisiin mausteisiin. Savupaprika sitä paitsi on hyvää, parempaa kuin tavallinen moneen paikkaan. Tätä täytyy kokeilla.
Erityisesti tässä "ruuassa" runsaitten mausteitten tarpeen ymmärtää! Tuo "kasvismakkara" todennäköisesti maistuu yhtä karmealta kuin kuulostaa. En ole vielä syömäkelpoista vegaaniruokaa maistanut, vaikka olen silloin tällöin uteliaisuuttani ostanut.