
Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.
Kikin linssipata
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.
-
Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.
-
Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.
-
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.
-
Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.