
Nyhtökaurasta syntyy hetkessä vegaaninen stroganoff.
Nyhtökaurastroganoff
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori sipuli ja porkkana ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.
- Kuumenna öljy tai sulata voi kattilassa tai kasarissa. Ruskista sipuli- ja porkkanakuutioita kolmen minuutin ajan. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja ruskista jauhojakaksi minuuttia. Kaada kasvisliemi kattilaan koko ajan sekoittaen. Mausta kastikepohja tomaattipyreellä, sinapilla, suolalla ja pippureilla. Anna kastikkeen kiehuamiedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Paista tällä aikaa nyhtökaura. Kuumenna rasva pannulla ja lisää nyhtökaura. Paista 5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu. Nosta sivuun.
- Kuutioi suolakurkut ja lisää ne kastikkeeseen.Sekoita joukkoon paistettu nyhtökaura ja hienonna päälle persiljaa.
Vinkki! Lisää nyhtökaura kastikkeeseen vasta lopuksi, niin se ei puuroudu.