
Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun.
Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.
Fermentoitu soijapapupata
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).
-
Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
-
Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
-
Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.