Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 239 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Mitä reilummiksi paloiksi jätät kukka- ja parsakaalit, sen parempi! Keitä ne kevyesti, peittele gratiinikastikkeeseen ja anna uunin hoitaa loput. Kastike valmistuu sekoittamalla, joten ihanan helppo gratiini on vartissa valmis uuniin.

Helppo kaali-pastagratiini on kaukaista sukua kukkakaalilla höystetylle mac & cheese -vuoalle. Tässä ainesuhteet on käännetty toisinpäin: kaalia on enemmän ja pastaa vähemmän. Kastiketta on sen verran, että ainekset gratinoituvat mutta eivät uppoa juustoon kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo kaali-pastagratiini

Ainekset

1
(noin 500 g)
parsakaali
1
(noin 500 g)
kukkakaali
3
dl (noin 150 g)
kuviopastaa (esim. tumma kierre)
keittämiseen 3 l vettä ja 2 tl suolaa
1
rkl
öljyä
Gratiinikastike
1
prk (250 g)
cheddarjuustokastiketta (Koskenlaskija)
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Vuokaan
1
rkl
öljyä
Pinnalle
2
rkl
leivänmuruja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhdo ja leikkaa kaalit reiluiksi paloiksi. (Isot palat eivät muhjuunnu keitettäessä.)
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa, noin viiden litran kattilassa. Lisää suola. Tarkista pastan keittoaika: jos se on noin 6 minuuttia, voit laittaa pastan kattilaan yhtä aikaa kaalien kanssa. Muussa tapauksessa lisää kattilaan ensin pasta ja kaalit vasta sitten, kun keittoaikaa on noin 6 minuuttia jäljellä. Keitä kaalit ja pastat napakan kypsiksi ja valuta ne siivilässä. Kumoa takaisin kattilaan ja pyöräytä joukkoon öljy.
  4. Valmista kaalien kiehuessa gratiinikastike. Sekoita cheddarjuusto, jugurtti, sinappi, sitruunamehu ja mustapippuri keskenään.
  5. Sivele reilunkokoinen uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) öljyllä. Kumoa kaali-pastaseos vuokaan. Valuta päälle kastike ja ripottele pinnalle leivänmurut.
  6. Anna vuoan gratinoitua 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä 10–15 minuuttia, kunnes pinta on paahtunut kevyesti. Tarjoa sellaisenaan pienenä ateriana tai lisukkeena.

Kommentit (4)

Käyttäjä22357
Seuraa 
Liittynyt14.4.2020

Mkksi uuni pitäisi panna lämpiämään ensimmäiseksi? Jos muut asiat tekee sen jälkeen ja keittää kolme litraa vettä kiehuvaksi, eikö uuni ehdi olla lämmin ja kuluttaa sähköä aivan turhaan. Uunin voi kyllä laittaa lämpiämään myöhemminkin, koska ei ruoka vuoassa mene pilalle, vaikka vähän odottaakin uunia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, laitoin tiedon reseptin alkuun siksi, kun gratiinista tuli uunivalmista niin nopeasti. Toki ruoka voi tarvittaessa odotellakin uunin lämpiämistä.

Vierailija

Tuunasin tätä vielä niin, että lisäsin kermaa ja cheddarraastetta. Tuli hieman laatikkomaisempi, mutta todella hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kasvisbursassa pihvin virkaa toimittaa marinoitu portobellosieni, jonka ”lihaisuus” yllättää. Tämä sienipihvi on varmasti ravintoloiden kasvisburgereista tuttu, mutta onnistuu helposti kotioloissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-sipulibursat

Ainekset

4
isoa portobellosientä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
pizzamaustetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KARAMELLISOIDUT SIPULIT
2
isoa sipulia
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
dl (vegaanista)
valkosipulimajoneesia eli aiolia
1
tomaatti
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Poista portobelloilta jalat.

  2. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pussiin. Puhdista sienet ja kääntele marinadiin. Marinoi vähintään 30 minuuttia, pussia välillä hölskytellen.

  3. Karamellisoi sillä aikaa sipulit. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulirenkaat ja suola. Paista keskilämmöllä usein käännellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta sipuleita! Siirrä sivuun.

  4. Grillaa portobellot (tai paista pannulla öljyssä) noin 5 minuuttia per puoli, pussiin jääneellä marinadilla sivellen.

  5. Grillaa myös öljytyt sämpylänpuolikkaat. Viipaloi tomaatti.

  6. Kokoa hampurilaiset. Pursota aiolia pohjasämpylälle, laita päälle tomaattia ja salaattia, sitten portobello ja karamellisoitua sipulia. Pursota vielä aiolia ja laita kansisämpylä päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)