
Makaronilaatikon juustoinen versio kaipaa vain lämmitystä ja kaverikseen lusikallisen ketsuppia.
Pasta-kukkakaalivuoka
Ainekset
Työvaiheet
Ennen reissua:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Lisää kukkakaalinuput pastan joukkoon viideksi minuutiksi keittämisen loppuvaiheessa.
- Ota 3 dl keitinvettä talteen.
- Siivilöi pasta ja kukkakaalit. Kumoa ne uunivuokaan.
- Sekoita keitinveden joukkoon kerma, juustoraaste ja suola. Lisää seos vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja rouhittua pippuria.
- Kypsennä laatikkoa uunissa puoli tuntia.
Perillä:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lämmitä laatikkoa uunin alatasolla 20 minuuttia. Silppua päälle persiljaa ennen tarjoilua.
Vinkki! Pilkotun kukkakaalin voi korvata rasiallisella kukkakaalimurua (esim. Tuorekset).