
Voimakkaan makuiset ja suolaiset ainekset saavat parikseen tuoreita tomaatteja ja persiljaa. Ne tasapainottavat tämän intensiivisen pastan makua.
Napolilaisen, aavistuksen polttelevan ja sopivan suolaisen puttanesca-pastan alkuperästä liikkuu useita tarinoita. Yleisimmän mukaan Napolin edustalla sijaitsevalla Ischian saarella paikallisen ravintolan kokki viskasi raaka-ainepulassaan kattilaan kaiken mitä kaapeista löysi, ja lopputuloksena syntyi legendaarisen herkullinen sekamelska.
Pasta puttanesca
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
-
Kalttaa tomaatit leikkaamalla niiden pintaan ristiviilto ja kastamalla ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha.
-
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista sipuleita ja chilihiutaleita öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää valutetut kaprikset, sardellifileet ja tomaattikuutiot, ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää valutetut oliivit, ja kuumenna kastike vielä kertaalleen.
-
Hienonna persilja. Valuta pasta huolellisesti. Kääntele molemmat kastikkeen joukkoon. Tarjoa pastan kanssa raastettua parmesaania.