
Vegaaninen puttanesca-pasta saa kirpeän suolaisuutensa kapriksista ja oliiveista. Vegaaniravintolaa pyörittävän Anne Saarenojan bravuurissa on sopivasti chiliä, tomaattia ja loraus kookoskermaa.
Vegaaninen puttanesca-pasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
- Halkaise puolet kirsikkatomaateista. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
- Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää halkaistut tomaatit. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, oliivit ja puolet kapriksista, yrttiseos sekä pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Paista kokonaisia tomaatteja paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia eli kunnes ne saavat pintaansa väriä.
- Lisää kookoskerma ja tarvittaessa pastan keitinvettä kastikkeeseen.
- Sekoita kastike pastaan tai tarjoa erikseen. Viimeistele annokset kapriksilla, paistetuilla tomaateilla ja hienonnetulla timjamilla.
varmaan hyvää kun jättää oliivit ja kaprikset pois :D
Todella hyvän makuinen kastike, mutta ihmettelen tuota kookoskermaa. Väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja maku itämaiseksi. Oli parempaa ilman sitä.