13:30 | 10.12.2017
Maa-artisokka-suppilovahverorisotto
Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Maa-artisokka-suppilovahverorisotto
Ainesosat
300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl öljyä
2½
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
Vaiheet
- Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
- Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.