
Herne-pinaattirisotto on terveellistä pikaruokaa. Maukkauden lisäksi se hurmaa syöjän kauneudellaan.
Herneet ja pinaatti ovat hyviä esimerkkejä kasviksista, jotka toimivat mainiosti myös pakastettuina. Nopea jäädytys säilyttää vihannesten ravintoaineet hyvin. Lisäksi ne ovat sellaisenaan käyttövalmiita erilaisiin ruokiin.
Oheisessa ohjeessa vihreää kaksikkoa käytetään yksinkertaiseen kasvisrisottoon. Ideana on keittää täysjyväriisi kypsäksi pakastepinaatilla höystetyssä vedessä. Lopuksi joukkoon lisätään herneitä, jotka sulavat nopeasti risoton proteiinipitoisiksi sattumiksi.
Riisin sijaan voi yhtä hyvin käyttää myös muita ateriajyviä kuten ohraa tai kauraa. Muutenkin resepti sopii mainiosti muunneltavaksi. Vaikka risottoon vinkataan lisättäväksi minttua, siihen sopivat yhtä hyvin muutkin tuoreyrtit. Voit siis hyödyntää jääkaapistasi löytyvät yrttiruukkujen loput.
Luksuslisänä päälle murennetaan fetaa, joka on tunnetusti mainio pari pinaatin kanssa.
Pinaatti-hernerisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää jäiset pinaatit ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi, jolloin pinaatit sulavat. Lisää riisi ja suola. Keitä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaisen ajan, kunnes riisi on kypsää ja neste imeytynyt.
- Sekoita joukkoon jäiset herneet. Purista joukkoon limettimehu. Kypsennä vielä pari minuuttia, kunnes herneet ovat lämmenneet.
- Lisää risoton joukkoon hienonnettu minttu ja murusteltu fetajuusto.
Ei mitään tekemistä risoton kanssa, mutta maut toimivat muuten kyllä yhteen!
Niin, tämähän näyttäisi olevan vain tosiaankin keitettyä riisiä jossa on kasviksia, eikä mitään risottoa. Täytyy kai silti joskus kokeilla.