Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kikhernepasta on luontaisesti gluteenitonta. Maultaan pasta on melko mietoa, joten käytä reilusti yrttejä ja mausteita. Hyvän ja mehevän makuparin saat
kesäkurpitsasta, tomaatista ja paprikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunabroccolinipasta

Ainekset

200
g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kurkumaa
1
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan mehu ja kuori
1
rkl
manteleita
ripaus
suolaa
Lisäksi
150
g
kikhernepastaa (esim. Risenta)
25
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa broccolinit noin 3 cm pätkiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.
  2. Paista kasviksia pannulla muutama minuutti. Lisää kurkuma, inkivääri ja sitruunan mehu sekä kuori. Jatka paistamista vielä 2–3 minuuttia. Broccolinit saavat jäädä napakoiksi.
  3. Yhdistä pasta ja kasvikset. Mausta suolalla. Rouhi veitsellä manteleita pastan pinnalle ja viimeistele annos fetajuustolla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1281 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Fleksaajan bolognesessa jauhelihaa on tavallista vähemmän ja kasviksia puolestaan runsaammin. Ota haltuun uusi tapa tehdä pastakastike!

Mikä ihmeen fleksaus? Fleksitaristit venyttävät ruokavalionsa rajoja joustavalla kasvissyönnillä. Fleksata voi monella tavalla ja yksi helpoimmista on lisätä kasvisten määrää lihavoittoisina tunnetuissa ruoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fleksaajan bolognese

Ainekset

200
g
jauhelihaa (sika-nauta)
½
tl
suolaa
200
g
herkkusieniä
200
g
parsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
paahdettua säilöttyä paprikaa (esim. Royal)
3
valkosipulinkynttä
2
tl
oliiviöljyä
2
tl
voita
1
rkl
kuivattua timjamia
2
tl
bbq-maustetta (esim. Rub-kuivamauste tai bbq-kastike)
noin ½
tl
suolaa
2
tl
srirachaa
1
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
tölkki
tomaattimurskaa
10
mustaa kalamata-oliivia
1
rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla, siirrä kulhoon ja pidä lämpimänä.

  2. Viipaloi herkkusienet, leikkaa parsakaali nupuiksi ja hienonna varret. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna paprikat, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy samalla paistinpannulla, missä ruskistit jauhelihan. Paista kasviksia käännellen pannulla noin 10 minuuttia.

  3. Mausta timjamilla, bbq-mausteella ja ripauksella suolaa. Kääntele joukkoon sriracha ja sinappi. Lisää tomaattimurska, oliivit ja jauheliha. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  4. Keitä tässä vaiheessa spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  5. Purista kastikkeeseen lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Kääntele spagettiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 205 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Marinoi tofu maukkaaksi itse tehdyllä teriyakikastikkeella. Tästä vegaanisesta ruokaisasta salaatista riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakitofusalaatti

Ainekset

Teriyakitofu
250
g
maustamatonta tofua
½
dl
japanilaista soijakastiketta
½
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä raastettuna
2
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
rypsiöljyä paistamiseen
Salaatti
½
dl
(täysjyvä)riisiä
suolaa ja vettä keittämiseen
70
g
salaattisekoitusta
½
kurkku
8
retiisiä
100
g
sokeriherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kurpitsansiemeniä
Kastike
2
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
japanilaista soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita ensin tofu marinoitumaan. Leikkaa tofu kolmioiksi ja painele palat kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Sekoita yhteen soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri, valkosipuli ja agavesiirappi. Laita tofupalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
  2. Poista tofut marinadista ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen aineet.
  4. Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi ja retiisi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, kurkku, retiisit ja sokeriherneet. Valuta päälle kastiketta haluamasi määrä.
  5. Lisää lopuksi riisi, paistettu tofu ja siemenet.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2465 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannussa kypsennettävä banaanipuuro valmistuu samaan tapaan kuin sen aamiaisserkku munakokkeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + turpoaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu banaanipuuro

Ainekset

3
dl
pikakaurahiutaleita
2
banaania
6
dl
vettä
2
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
paistamiseen voita
2
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
Timjamiomenat
3
hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
2
rkl
voita
3
timjaminoksaa
1
tl
kanelia
Taatelivoi
8
kuivattua, kivetöntä taatelia
30
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita kaurahiutaleet, banaanit, vesi, kar­demumma ja suola tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Anna seoksen turvota noin 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  2. Tee timjamiomenat. Pese omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi loh­koiksi. Paista lohkoja voissa timjamin ja ka­nelin kanssa noin 5 minuuttia.
  3. Tee taatelivoi. Hienonna taatelit veitsellä. Vaahdota voi ja sekoita taatelit siihen.
  4. Paista puuro 2–3 erässä voissa keskilämmöllä koko ajan lastalla sekoitellen, noin 2 minuuttia per erä.
  5. Tarjoa puuro matalalta lautaselta omenoi­den, taatelivoin, jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2465 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Loraus kermaa tekee sipulikeitosta pehmeän, vaalean ja täyteläisen. Kuivatut sienet tuovat makuun umamisuutta.

Viinisuositus: Rhônen valkoviini on mainio valinta runsaan sipulikeiton seuraan. Kuuluisan tuottajan, Guigalin, Côtes-du-Rhône Blanc 2016, 15,99 e (tilausvalikoima) on kuuden rypäleen sekoitus. Viini on herkullinen, hieman trooppisiin hedelmiin vivahtava ja samalla keskihapokas...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Blondi sipulikeitto, soupe à l’oignon blonde

Ainekset

1
kg
sipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
7
dl
kasvislientä
2
dl
valkoviiniä
3–4
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
2
tl
worcester- tai soijakastiketta
2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita)
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
4
isoa tai 8 pientä viipaletta maalaisleipää
3
rkl
pehmeää voita
150
g
gruyère-juustoa
3–4
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilassa voissa 5 minuuttia. Lisää sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, noin puoli tuntia.

  2. Lisää kattilaan kasvisliemi, viini, timjami, laakerinlehdet, worcesterkastike, suola ja pippuri. Murenna kuivatut sienet liemeen ja anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.

  3. Poista timjaminoksat ja laakerinlehdet liemestä. Lisää kerma ja anna lämmetä.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paahda leipäviipaleita uunissa muutama minuutti. Ota leivät uunista ja säädä lämpötila 225 asteeseen.

  5. Raasta juusto. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Sipaise leiville voita ja jaa ne annosten päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi annoksia uunin ylätasolla, kunnes juusto saa väriä.

  6. Viimeistele annokset timjamilla.

Kommentit (0)