Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pyreestä tehty tomaattikastike on niin nopea, että hitaampia hirvittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + pastan keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

5 minuutin tomaattikastike

Ainekset

300-400
g
rigatoni- tai pennepastaa
4
l
vettä
2
rkl
suolaa
Kastike
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
laakerinlehti
4
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
½
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kastike pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipuli. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipuli ja laakerinlehti. Kypsennä koko ajan sekoittaen 1 minuutti. Valkosipuli saa hivenen ruskistua ja paahtua, mutta ole tarkkana, sillä se palaa nopeasti.
  4. Lisää tomaattipyree pannuun ja kuumenna sekoittaen 1 minuutti. Lisää vesi ja keitä kasaan noin 2 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita kastike kuumana kypsän, valutetun pastan joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssilasagne

Ainekset

Tomaatti-linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (230 g)
vihreitä linssejä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
kasvislientä
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
ripaus
suolaa ja pippuria
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia (esim. Arla 6 %)
100
g
fetajuustoa (8 %)
6
kpl
lasagnelevyjä
1
iso munakoiso
12
miniluumutomaattia
Voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
  4. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Voiko olla turkkilaista jogurttia, mikä ero?

Me Naiset on lisännyt 1063 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.