Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Hienon suolaisa mozzarella salaatti täydentää pastan makuja
Hienon suolaisa mozzarella salaatti täydentää pastan makuja

Kolmen yhdisteen suolainen salaatti pehmeän täyteläistä mozzarellajuustoa, yrttistä basilikan lehteä ja tomaattia tuo lisämakua pastan mietoihin vivahteisiin.

tuoreita sieniä, punainen paprika, vihreä paprika, keltainen paprika, salottisipulia, spiraalin muotoista pastaa, oliiviöljyä, kevätsipulia, sipuli, valkosipulia, maustepaprikajauhetta, kuivattua oreganoa, säilöttyjä tomaatteja liemessä paloiteltuna, suolaa, pippurisekoitusta, mozzarellajuustopalloja, tomaatteja, tuoretta basilika yrttiä, mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Fucilli pastaa tomaatti-mozzarella herkkusalaatilla

Ainekset

150-200
g
tuoreita sieniä
1
punainen paprika
1
keltainen paprika
1
vihreä paprika
3
salottisipulia
450
g
spiraalinmuotoista pastaa
8
kevätsipulia
1
iso sipuli
2
rkl
kuivattua oreganoa
ripaus
maustepaprikajauhetta
1
prk
tomaatteja liemessä
Tomaatti-mozzarella-salaatti
4
tomaattia
2
mozzarella palloa (esim. puolikas yhdelle)
1-2
ruukku
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Työvaiheet

Puhdista sienet ja paloittele siivuiksi. Pese paprikat ja poista siemenkota. siivuta paprikat. Kuori salotti sipulit ja normaali sipuli ja hienonna ne. Silppua kevätsipulit. Kuumenna öljy isolla pannulla ja sekoita hauduttaen sienet, paprikasiivut, kaikki sipulit, oreganomauste ja paprikajauhe niin kauan kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää tomaatit mehuineen ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia kannen alla ja laita vesi kiehumaan kattilaan pastaa varten ja anna pastan kypsyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee tänä aikana mozzarella-tomaatti salaatti ja siivuta mozzarella pallot ja tomaatit. Laita tomaattia, mozzarellaa ja tuoretta basilikaa vuorotellen jokaisen annoslautasiin niin että ripottelet suolaa, mustapippuria väleihin, (puolikas mozzarella per henkilö). Kaada myös jonkin verran oliiviöljyä niihin. Lisää myös pasta lautasille sekä fucilli kastike.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tsukemenissa pääosassa on mausteinen liemi. Nuudelin tehtävänä on kuljettaa liemi suuhun.

Vinkki! Ripota pinnalle togarashia, japanilaista seitsenmaustetta. Sitä myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen

Ainekset

170
g
udon- tai ramen-nuudeleita
Dippiliemi
1
pieni salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
5
cm:n pala
inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
(tummaa) misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
dl
kasvis- tai sienilientä
1
tl
sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
chiliöljyä
1
tl
seesamiöljyä
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tl
togarashi-chilimaustetta
50
g
osterivinokkaita
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää miso ja soija. Sekoita kunnes miso pehmenee ja sekoittuu sipuliseokseen. Lisää kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja jätä odottamaan.

  3. Siirrä liemikattila liedeltä, lisää seesaminsiemenet ja öljyt.

  4. Revi osterivinokkaat suupaloiksi. Paista sienet öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi.

  5. Jaa liemi kahteen kulhoon. Viipaloi päälle kevätsipulia, ripottele togarashia ja lisää sienet. Dippaa nuudeleita liemeen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (2)

Uunissa paahtaminen?

Miksi myskikurpitsa useimmiten ja tässä myös muut ainekset pitää paahtaa? Pelkästään maunko takia? Olisiko taloudellisempaa keitellä liedellä ilman uunin lämmittämistä? Vaan ehkä se maku on parempi paahdettuna, pitääpä kokeilla kumpaakin versiota.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Hyvä kysymys! Tosiaan ainakin tässä keitossa juuri tuo paahteinen maku on tärkeä asia, sillä se tuo makuun tiytynlaista syvyyttä.

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Peltiruoka on rentoilijan resepti! Tästä versiosta löytyy yllin kyllin juureksia, falafeleja sekä tahinikastiketta. Keitä lisukkeeksi vaikka täysjyväriisiä tai kvinoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ylenpalttinen falafel-juurespelti

Ainekset

4
punajuurta tai raitajuurta
1
nauris
4
porkkanaa
2
palsternakkaa
200
g
ruusukaalia
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia tai agavesiirappia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
1
tl
mustapippuria
400–450
g
valmiita falafel-pyöryköitä (esimerkiksi Samirin falafel-kasvis, Nyhtökaura meze tai Findus)
Kastike
½
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
kuumaa vettä
2
rkl
vaahterasiirappia tai agavesiirappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Tarjoiluun
keitettyä kvinoaa, täysjyväriisiä tai -viljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kaikki juurekset sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi. Halkaise ruusukaalit. Laita kasvikset kulhoon, pyöräytä öljyssä ja siirapissa, ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle hiutalesuola, persilja ja mustapippuri.
  2. Paahda 240-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet ja saaneet paahtunutta väriä. Lisää loppuvaiheessa päälle falafel-pyörykät ja anna niiden paahtua kuumiksi.
  3. Juuresten paahtuessa keitä lisäke (esimerkiksi kvinoa, täysjyväriisi tai -vilja).
  4. Valmista kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset, sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa lautasille lisäke, sekä juurekset ja falafel-pyörykät. Viimeistele tahinikastikkeella.

Vinkki: Makumaailma kotoisammaksi? Korvaa falafel-pyörykät kasvispyöryköillä tai tavallisilla nyhtökaurapyöryköillä, ja tahinikastike esimerkiksi kermaviilikastikkeella.
 

Kommentit (0)