
Meri-Tuuli Väntsin arkibravuureihin kuuluva minestrone on melkein keitto ja melkein pata. Päälle ripotellaan reilusti pecorino-juustoa.
Yksinkertainen pastaruoka, joka vie aikaa alle puoli tuntia, on varmasti monessa perheessä kullan arvoinen. Kokeilemisen arvoinen on tämä keiton ja padan välimuoto, johon ei tarvitse lukemattomia aineksia.
Valmis kasvisliemi, kuivatut yrtit, hyvä pasta ja juusto sekä muutama tuore kasvis riittävät muodostamaan tämän hiukan minestronea muistuttavan ruoan. Ohjeessa on käytetty sieniä ja kaalia, jotka ovat upea makupari, mutta ruoka onnistuu myös esimerkiksi kesäkurpitsasta ja pavuista.
Kasvikset kuullotetaan ensin öljyssä, jonka jälkeen joukkoon lisätään kaikki muut ainekset paitsi juusto. Hetken kypsyttyään keitto jaetaan lautasille ja päälle vuollaan niin paljon juustoa kuin kehdataan.
Melkein minestrone
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi kaali. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi.
- Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää kasvikset kattilaan ja kuullota pari minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee.
- Lisää kuuma kasvisliemi ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kun liemi kiehuu, lisää pastat liemeen ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, 8–10 minuuttia.
- Mausta valmis ruoka mustapippurilla ja tarjoa raastetun pecorinojuuston kanssa.