
Mukavan rouskuva cashew-pähkinä pehmennettynä risotossa mehukkaan persimon tai mandariinin, aromikkaan karpalon sekä avocado-punasipuli lisäkeruoan kanssa on yhteensopiva hyvin maultaan. Mieto avocado täydentää jo entuudestaan pehmeän pähkinän tuntua, ja yhteen tuntuvasti sulautuvat punasipulin raikkaus pilkkeenä kirpakka karpalon mehukkuus.
Cashew-pähkinä, karpalo, kurpitsansiemen, avocado, punasipuli, keltainen currypesto, persimo tai mandariini, kasvisannosfondi, vettä, risottoriisiä, suolaa, mustapippuria, (creme fraiche), punainen chili, tuore basilika
Cashew-pähkinärisotto
Ainekset
Työvaiheet
Tee ensin avocadosose punasipulin kanssa ja ota avocado ulos kuoresta leikkaamalla kahtia ensin avocado ja sitten kovertamalla ruokalusikalla avocadon reunoja myöten ulos hedelmä. Leikkaa avocadot paloiksi ja hienonna haarukalla soseeksi ja hienonna myös punasipulin palat tehosekoittimessa lisäten se avocadoseokseen. Créme fraiche ranskankerma on vapaavalintainen jonka voi sekoittaa mukaan 1/2 purkkia. Lisää mustapippuri ja suolaa seokseen vielä ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Tee risotto; hienonna punaiset chilit ja paloittele valmiiksi persimot. Laita öljyä wok-pannuun ja kuullota lasimaiseksi risottoriisi. Sekoittele ja lisää chili, sekoita vielä uudelleen keskilämmöllä ja lisää sitten 3dl vesi jossa kasvisannosfondi. Laita kannen alle hautumaan 7-10 minuutiksi. Tämä jälkeen lisää karpalot ja pähkinät sekä kurpitsansiemenet, anna olla kannen alla hautumassa 5-10 minuuttia. Laita joukkoon currypestoa ja lisää 1 dl vettä vielä että riisi alkaa kypsetä. Lisää persimot myös samalla ja anna hautua kannen alla noin. 10 minuuttia käännellen ja nostellen välillä risottoseosta. Tarjoa lautasille risoton lisäksi avocadoseosta missä mukana tuoretta basilikaa voi ripotella risoton päälle.