Happamien makujen ystävä korvaa osan appelsiinista sitruunalla tai greipillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5 dl
5 min + pastan keittäminen
Helppo
Appelsiinipesto
Ainesosat
75-100
g
pastaa/ruokailija
1
l
vettä ja 1 tl suolaa/100 g pastaa
Pesto
2
appelsiinia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
dl
(100 g) manteleita
1
ruukku
basilikaa
3
rkl
kapriksia
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori appelsiinit leikkaamalla terävällä veitsellä hedelmälihan ja kuoren välistä. Paloittele appelsiinit sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ja purista sitruunan mehu appelsiinien joukkoon. Lisää loput peston ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Siivilöi kypsä pasta, sekoita pesto joukkoon ja tarjoa heti.
Vinkki Pesto säilyy jääkaapissa useita päiviä, kun kaadat sen pinnalle pari senttiä öljyä.